651375 - Mariëngaarde. Tilburg. Op verschillende plaatsen waren conversatiehoekjes te vinden in pension Mariëngaarde, zoals hier in de Hal van het hoofdgebouw. Men probeerde het dagelijks leven van de bewoners zo prettig mogelijk te maken en van alle gemakken te voorzien. Hier bijvoorbeeld een zitje met centrale verwarming (ouderen hebben het vlugger koud) en ter zelfder tijd zonnige tuindeuren. De ingelijste foto's gaven het geheel een 'huiselijk' uiterlijk. - Foto's & Kaarten

Mariëngaarde. Tilburg. Op verschillende plaatsen waren conversatiehoekjes te vinden in pension Mariëngaarde, zoals hier in de Hal van het hoofdgebouw. Men probeerde het dagelijks leven van de bewoners zo prettig mogelijk te maken en van alle gemakken te voorzien. Hier bijvoorbeeld een zitje met centrale verwarming (ouderen hebben het vlugger koud) en ter zelfder tijd zonnige tuindeuren. De ingelijste foto's gaven het geheel een 'huiselijk' uiterlijk.

Fotonummer["651375"]
PlaatsTilburg
Straat["Burgemeester Damsstraat"]
WijkZorgvlied
Datering vanaf01-06-1935
FotograafB. van Eerd & Zn., Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingMariëngaarde. Tilburg. Op verschillende plaatsen waren conversatiehoekjes te vinden in pension Mariëngaarde, zoals hier in de Hal van het hoofdgebouw. Men probeerde het dagelijks leven van de bewoners zo prettig mogelijk te maken en van alle gemakken te voorzien. Hier bijvoorbeeld een zitje met centrale verwarming (ouderen hebben het vlugger koud) en ter zelfder tijd zonnige tuindeuren. De ingelijste foto's gaven het geheel een 'huiselijk' uiterlijk.
AnnotatieUit: Beschrijving, doel en opzet van het pension "Mariëngaarde" villapark Tilburg F TILB MAP 1338
Huisnummer15
Datum

651375 - Mariëngaarde. Tilburg.
Op verschillende plaatsen waren conversatiehoekjes te vinden in pension Mariëngaarde, zoals hier in de Hal van het hoofdgebouw. Men probeerde het dagelijks leven van de bewoners zo prettig mogelijk te maken en van alle gemakken te voorzien. Hier bijvoorbeeld een zitje met centrale verwarming (ouderen hebben het vlugger koud) en ter zelfder tijd zonnige tuindeuren. De ingelijste foto's gaven het geheel een 'huiselijk' uiterlijk.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag