058090 - De voetbrug aan de Veerse zijde. De Tankfabriek is nog niet gebouwd op de reeds geslechte vestingwal aan de Donge. De wal werd in 1913 geslecht en de Tankfabriek, toen en veel later ook nog "de Naadloze" genoemd, werd gebouwd in 1914. De brug had aan de Veerse zijde een rolgedeelte om het scheepvaartverkeer mogelijk te maken, daarom werd de brug ook wel rolbrug genoemd. - Foto's & Kaarten

De voetbrug aan de Veerse zijde. De Tankfabriek is nog niet gebouwd op de reeds geslechte vestingwal aan de Donge. De wal werd in 1913 geslecht en de Tankfabriek, toen en veel later ook nog "de Naadloze" genoemd, werd gebouwd in 1914. De brug had aan de Veerse zijde een rolgedeelte om het scheepvaartverkeer mogelijk te maken, daarom werd de brug ook wel rolbrug genoemd.

Fotonummer["058090"]
PlaatsGeertruidenberg
Datering vanaf1914
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingDe voetbrug aan de Veerse zijde. De Tankfabriek is nog niet gebouwd op de reeds geslechte vestingwal aan de Donge. De wal werd in 1913 geslecht en de Tankfabriek, toen en veel later ook nog "de Naadloze" genoemd, werd gebouwd in 1914. De brug had aan de Veerse zijde een rolgedeelte om het scheepvaartverkeer mogelijk te maken, daarom werd de brug ook wel rolbrug genoemd.
Datum

058090 - De voetbrug aan de Veerse zijde. De Tankfabriek is nog niet gebouwd op de reeds geslechte vestingwal aan de Donge. De wal werd in 1913 geslecht en de Tankfabriek, toen en veel later ook nog "de Naadloze" genoemd, werd gebouwd in 1914. De brug had aan de Veerse zijde een rolgedeelte om het scheepvaartverkeer mogelijk te maken, daarom werd de brug ook wel rolbrug genoemd.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag