653916 - Tilburg, Trappistenklooster, Catharijneconvent. De Abdij van Onze Lieve Vrouw van Koningshoeve herbergt het niet alleen het klooster maar ook de Brouwerij de Koningshoeve (die vroeger De Schaapskooi heette). De brouwerij heeft een rijke historie. Een bier mag alleen de naam Trappistenbier dragen als het binnen de muren van een Trappistenklooster onder het toezicht en de verantwoordelijkheid van de monniken wordt gebrouwen (alhoewel er tegenwoordig steeds meer leken bij het brouwen betrokken zijn). De Trappister monniken begonnen met het brouwen van hun bier in 1884 en in 2009, toen de brouwerij 125 jaar bestond, brouwde men een bijzonder biertje "La Trappe" (genoemd naar het klooster in Frankrij). Het bier werd zo populair dat het nu nog geschonken wordt. Behalve de brouwerij herbergt het klooster ook nog een kaasmakerij en is er een gasthuis voor hen die rust / bezinning zoeken. - Foto's & Kaarten

Tilburg, Trappistenklooster, Catharijneconvent. De Abdij van Onze Lieve Vrouw van Koningshoeve herbergt het niet alleen het klooster maar ook de Brouwerij de Koningshoeve (die vroeger De Schaapskooi heette). De brouwerij heeft een rijke historie. Een bier mag alleen de naam Trappistenbier dragen als het binnen de muren van een Trappistenklooster onder het toezicht en de verantwoordelijkheid van de monniken wordt gebrouwen (alhoewel er tegenwoordig steeds meer leken bij het brouwen betrokken zijn). De Trappister monniken begonnen met het brouwen van hun bier in 1884 en in 2009, toen de brouwerij 125 jaar bestond, brouwde men een bijzonder biertje "La Trappe" (genoemd naar het klooster in Frankrij). Het bier werd zo populair dat het nu nog geschonken wordt. Behalve de brouwerij herbergt het klooster ook nog een kaasmakerij en is er een gasthuis voor hen die rust / bezinning zoeken.

Fotonummer["653916"]
PlaatsTilburg
Straat["Eindhovenseweg"]
WijkBerkel - Enschot
Datering vanaf1904
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingTilburg, Trappistenklooster, Catharijneconvent. De Abdij van Onze Lieve Vrouw van Koningshoeve herbergt het niet alleen het klooster maar ook de Brouwerij de Koningshoeve (die vroeger De Schaapskooi heette). De brouwerij heeft een rijke historie. Een bier mag alleen de naam Trappistenbier dragen als het binnen de muren van een Trappistenklooster onder het toezicht en de verantwoordelijkheid van de monniken wordt gebrouwen (alhoewel er tegenwoordig steeds meer leken bij het brouwen betrokken zijn). De Trappister monniken begonnen met het brouwen van hun bier in 1884 en in 2009, toen de brouwerij 125 jaar bestond, brouwde men een bijzonder biertje "La Trappe" (genoemd naar het klooster in Frankrij). Het bier werd zo populair dat het nu nog geschonken wordt. Behalve de brouwerij herbergt het klooster ook nog een kaasmakerij en is er een gasthuis voor hen die rust / bezinning zoeken.
Huisnummer3
Datum

653916 - Tilburg, Trappistenklooster, Catharijneconvent. De Abdij  van Onze Lieve Vrouw van Koningshoeve herbergt het niet alleen het klooster maar ook de Brouwerij de Koningshoeve (die vroeger De Schaapskooi heette). De brouwerij heeft een rijke historie. Een bier mag alleen de naam Trappistenbier dragen als het binnen de muren van een Trappistenklooster onder het toezicht en de verantwoordelijkheid van de monniken wordt gebrouwen (alhoewel er tegenwoordig steeds meer leken bij het brouwen betrokken zijn). De Trappister monniken begonnen met het brouwen van hun bier in 1884 en in 2009, toen de brouwerij 125 jaar bestond, brouwde men een bijzonder biertje "La Trappe" (genoemd naar het klooster in Frankrij). Het bier werd zo populair dat het nu nog geschonken wordt. Behalve de brouwerij herbergt het klooster ook nog een kaasmakerij en is er een gasthuis voor hen die rust / bezinning zoeken.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag