046552 - Douanekantoor bij de grensovergang Goirle - Poppel aan de Poppelseweg. Voor de aanleg van de Poppelseweg was het grenskantoor gevestigd op Rovert, maar bij K.B. van 3 september 1855 werd "het kantoor van expeditie voor het inkomen aan de landzijde, zijnde te gelijker tijd kantoor van laatste visitatie bij het uitgaan" opgeheven, en m.i.v. 1 oktober 1855 verplaatst naar de Poppelseweg in Goirle. De bouw van het nieuwe kantoor werd reeds in 1854 gegund aan H. van Rooij uit Waalwijk, na goedkeuring tot aanbesteding van de minister van binnelandse zaken, Van Reenen. De inschrijving vond plaats op 17 oktober 1854 in "het lokaal van het provinciaal bestuur te 'S-Hertogenbosch". Het complex bestond volgens een bestek uit 1875 uit "een hoofdgebouw bestemd tot woning van den ontvanger en de commiezen, een visitatieloods met drie bergplaatsen, een bakhuis met pomp en bakoven, en een houten loods ingericht tot drie stallen". Op de foto het kantoor met ontvangershuis. Geheel links ontvanger Gerrit Jan Klein Paste. Derde van links diens vrouw, Cornelia Wilhelmina van Andel. - Foto's & Kaarten

Douanekantoor bij de grensovergang Goirle - Poppel aan de Poppelseweg. Voor de aanleg van de Poppelseweg was het grenskantoor gevestigd op Rovert, maar bij K.B. van 3 september 1855 werd "het kantoor van expeditie voor het inkomen aan de landzijde, zijnde te gelijker tijd kantoor van laatste visitatie bij het uitgaan" opgeheven, en m.i.v. 1 oktober 1855 verplaatst naar de Poppelseweg in Goirle. De bouw van het nieuwe kantoor werd reeds in 1854 gegund aan H. van Rooij uit Waalwijk, na goedkeuring tot aanbesteding van de minister van binnelandse zaken, Van Reenen. De inschrijving vond plaats op 17 oktober 1854 in "het lokaal van het provinciaal bestuur te 'S-Hertogenbosch". Het complex bestond volgens een bestek uit 1875 uit "een hoofdgebouw bestemd tot woning van den ontvanger en de commiezen, een visitatieloods met drie bergplaatsen, een bakhuis met pomp en bakoven, en een houten loods ingericht tot drie stallen". Op de foto het kantoor met ontvangershuis. Geheel links ontvanger Gerrit Jan Klein Paste. Derde van links diens vrouw, Cornelia Wilhelmina van Andel.

Fotonummer["046552"]
PlaatsGoirle
Straat["Poppelseweg"]
Datering vanaf1925
HerkomstCollectie J. van Gils, Hilvarenbeek
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingDouanekantoor bij de grensovergang Goirle - Poppel aan de Poppelseweg. Voor de aanleg van de Poppelseweg was het grenskantoor gevestigd op Rovert, maar bij K.B. van 3 september 1855 werd "het kantoor van expeditie voor het inkomen aan de landzijde, zijnde te gelijker tijd kantoor van laatste visitatie bij het uitgaan" opgeheven, en m.i.v. 1 oktober 1855 verplaatst naar de Poppelseweg in Goirle. De bouw van het nieuwe kantoor werd reeds in 1854 gegund aan H. van Rooij uit Waalwijk, na goedkeuring tot aanbesteding van de minister van binnelandse zaken, Van Reenen. De inschrijving vond plaats op 17 oktober 1854 in "het lokaal van het provinciaal bestuur te 'S-Hertogenbosch". Het complex bestond volgens een bestek uit 1875 uit "een hoofdgebouw bestemd tot woning van den ontvanger en de commiezen, een visitatieloods met drie bergplaatsen, een bakhuis met pomp en bakoven, en een houten loods ingericht tot drie stallen". Op de foto het kantoor met ontvangershuis. Geheel links ontvanger Gerrit Jan Klein Paste. Derde van links diens vrouw, Cornelia Wilhelmina van Andel.
AnnotatieHet grenskantoor op Rovert, Rond de Schutsboom jrg. 12 (1992) p.19-27. Idem jrg. 13 (1993) p. 19-22,
Datum

046552 - Douanekantoor bij de grensovergang Goirle - Poppel aan de Poppelseweg. Voor de aanleg van de Poppelseweg was het grenskantoor gevestigd op Rovert, maar bij K.B. van 3 september 1855 werd "het kantoor van expeditie voor het inkomen aan de landzijde, zijnde te gelijker tijd kantoor van laatste visitatie bij het uitgaan" opgeheven, en m.i.v. 1 oktober 1855 verplaatst naar de Poppelseweg in Goirle. De bouw van het nieuwe kantoor werd reeds in 1854 gegund aan H. van Rooij uit Waalwijk, na goedkeuring tot aanbesteding van de minister van binnelandse zaken, Van Reenen. De inschrijving vond plaats op 17 oktober 1854 in "het lokaal van het provinciaal bestuur te 'S-Hertogenbosch". Het complex bestond volgens een bestek uit 1875 uit "een hoofdgebouw bestemd tot woning van den ontvanger en de commiezen, een visitatieloods met drie bergplaatsen, een bakhuis met pomp en bakoven, en een houten loods ingericht tot drie stallen". Op de foto het kantoor met ontvangershuis. Geheel links ontvanger Gerrit Jan Klein Paste. Derde van links diens vrouw, Cornelia Wilhelmina van Andel.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag