001374 - Oostzijde van het Julianapark. In de gevel van het tweede pand zat een steen met het jaartal 1846. Later hebben deze panden de huisnummers 50 t/m 53. In het pand rechts woonde o.a. (in de laatste helft van de 20e eeuw) P.A. Broekhoven, handelaar in tabakswaren en breier op een tricotagefabriek, en magazijnbediende J.C.M. van der Maat. Het volgende pand, in de genoemde periode verdeeld in vier woningen huisvestte o.a. wever N.L. Wagener, dameskapsalon M.M. Jansen-Funken, een opslagruimte van schoenen, draadmaker G.J.J. Vermeer en rijwielhandel Spijkers. Rechts een gaslantaarn. - Foto's & Kaarten

Oostzijde van het Julianapark. In de gevel van het tweede pand zat een steen met het jaartal 1846. Later hebben deze panden de huisnummers 50 t/m 53. In het pand rechts woonde o.a. (in de laatste helft van de 20e eeuw) P.A. Broekhoven, handelaar in tabakswaren en breier op een tricotagefabriek, en magazijnbediende J.C.M. van der Maat. Het volgende pand, in de genoemde periode verdeeld in vier woningen huisvestte o.a. wever N.L. Wagener, dameskapsalon M.M. Jansen-Funken, een opslagruimte van schoenen, draadmaker G.J.J. Vermeer en rijwielhandel Spijkers. Rechts een gaslantaarn.

Fotonummer["001374"]
PlaatsTilburg
Straat["Julianapark"]
Datering vanaf1900
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingOostzijde van het Julianapark. In de gevel van het tweede pand zat een steen met het jaartal 1846. Later hebben deze panden de huisnummers 50 t/m 53. In het pand rechts woonde o.a. (in de laatste helft van de 20e eeuw) P.A. Broekhoven, handelaar in tabakswaren en breier op een tricotagefabriek, en magazijnbediende J.C.M. van der Maat. Het volgende pand, in de genoemde periode verdeeld in vier woningen huisvestte o.a. wever N.L. Wagener, dameskapsalon M.M. Jansen-Funken, een opslagruimte van schoenen, draadmaker G.J.J. Vermeer en rijwielhandel Spijkers. Rechts een gaslantaarn.
Huisnummer50 tot tn met 53
Datum

001374 - Oostzijde van het Julianapark. In de gevel van het tweede pand zat een steen met het jaartal 1846.  Later hebben deze panden de huisnummers 50 t/m 53. In het pand rechts woonde o.a. (in de laatste helft van de 20e eeuw) P.A. Broekhoven, handelaar in tabakswaren en breier op een tricotagefabriek,  en magazijnbediende J.C.M. van der Maat. Het volgende pand, in de genoemde periode verdeeld in vier woningen huisvestte o.a. wever N.L. Wagener, dameskapsalon  M.M. Jansen-Funken, een opslagruimte van schoenen, draadmaker G.J.J. Vermeer en rijwielhandel Spijkers.  Rechts een gaslantaarn.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag