046324 - Priesterkoor in de voormalige kerk St. Jan Onthoofding. Voor het altaar in barokstijl de koster Jan Baptist van de Pol (1833-1877) die ook kaarsenmaker was. Het sluitstuk van het altaar was een schilderij van de Antwerpse school met de voorstelling van de onthoofding van St. Jan, aan de kerk geschonken in de 18e eeuw door de Goirlese smid Jan van Aelst. Dit schilderij hangt nu in een zijbeuk van de huidige kerk. Aan weerszijden van het altaar de beelden van St. Catharina en St. Barbara. In het priesterkoor hangen ook de beelden van Petrus en Paulus, geschonken door de kwezel Elisabeth Smits, eveneens in de 18e eeuw. Het priesterkoor wordt afgesloten met een fraaie communiebank. - Foto's & Kaarten

Priesterkoor in de voormalige kerk St. Jan Onthoofding. Voor het altaar in barokstijl de koster Jan Baptist van de Pol (1833-1877) die ook kaarsenmaker was. Het sluitstuk van het altaar was een schilderij van de Antwerpse school met de voorstelling van de onthoofding van St. Jan, aan de kerk geschonken in de 18e eeuw door de Goirlese smid Jan van Aelst. Dit schilderij hangt nu in een zijbeuk van de huidige kerk. Aan weerszijden van het altaar de beelden van St. Catharina en St. Barbara. In het priesterkoor hangen ook de beelden van Petrus en Paulus, geschonken door de kwezel Elisabeth Smits, eveneens in de 18e eeuw. Het priesterkoor wordt afgesloten met een fraaie communiebank.

Fotonummer["046324"]
PlaatsGoirle
Straat["Kerkstraat"]
Datering vanaf1870
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingPriesterkoor in de voormalige kerk St. Jan Onthoofding. Voor het altaar in barokstijl de koster Jan Baptist van de Pol (1833-1877) die ook kaarsenmaker was. Het sluitstuk van het altaar was een schilderij van de Antwerpse school met de voorstelling van de onthoofding van St. Jan, aan de kerk geschonken in de 18e eeuw door de Goirlese smid Jan van Aelst. Dit schilderij hangt nu in een zijbeuk van de huidige kerk. Aan weerszijden van het altaar de beelden van St. Catharina en St. Barbara. In het priesterkoor hangen ook de beelden van Petrus en Paulus, geschonken door de kwezel Elisabeth Smits, eveneens in de 18e eeuw. Het priesterkoor wordt afgesloten met een fraaie communiebank.
AnnotatieEen eeuw Goirle 1870-1970, p. 166.
Datum

046324 - Priesterkoor in de voormalige kerk St. Jan Onthoofding. Voor het altaar in barokstijl de koster Jan Baptist van de Pol (1833-1877)  die ook kaarsenmaker was. Het sluitstuk van het altaar was een schilderij van de Antwerpse school met de voorstelling van de onthoofding van St. Jan, aan de kerk geschonken in de 18e eeuw door de Goirlese smid Jan van Aelst. Dit schilderij hangt nu in een zijbeuk van de huidige kerk. Aan weerszijden van het altaar de beelden van St. Catharina en St. Barbara. In het priesterkoor hangen ook de beelden van Petrus en Paulus, geschonken door de kwezel Elisabeth Smits, eveneens in de 18e eeuw. Het priesterkoor wordt afgesloten met een fraaie communiebank.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag