044927 - Achterzijde van drie arbeiderswoningen aan de Tweede Veedwarsstraat, van rechts naar links de huisnummers 1 t/m 5. Deze straat lag ongeveer ter plaatse van de huidige Oeverstraat. De deuren gaven toegang tot een kleine spoelkeuken, de zogenaamde geut. Zoals bij veel arbeiderswoningen uit die tijd was er geen erfafscheiding tussen de buren. Links en rechts hangt wasgoed te drogen. - Foto's & Kaarten

Achterzijde van drie arbeiderswoningen aan de Tweede Veedwarsstraat, van rechts naar links de huisnummers 1 t/m 5. Deze straat lag ongeveer ter plaatse van de huidige Oeverstraat. De deuren gaven toegang tot een kleine spoelkeuken, de zogenaamde geut. Zoals bij veel arbeiderswoningen uit die tijd was er geen erfafscheiding tussen de buren. Links en rechts hangt wasgoed te drogen.

Fotonummer["044927"]
PlaatsTilburg
Straat["Oeverstraat","Tweede Veedwarsstraat"]
WijkTrouwlaan
Datering vanaf1924
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingAchterzijde van drie arbeiderswoningen aan de Tweede Veedwarsstraat, van rechts naar links de huisnummers 1 t/m 5. Deze straat lag ongeveer ter plaatse van de huidige Oeverstraat. De deuren gaven toegang tot een kleine spoelkeuken, de zogenaamde geut. Zoals bij veel arbeiderswoningen uit die tijd was er geen erfafscheiding tussen de buren. Links en rechts hangt wasgoed te drogen.
AnnotatieHet gevoel dat je hier thuishoort, p 35.
Datum

044927 - Achterzijde van drie arbeiderswoningen aan de Tweede Veedwarsstraat, van rechts naar links de huisnummers 1 t/m 5. Deze straat lag ongeveer ter plaatse van de huidige Oeverstraat. De deuren gaven toegang tot een kleine spoelkeuken, de zogenaamde geut. Zoals bij veel arbeiderswoningen uit die tijd was er geen erfafscheiding tussen de buren. Links en rechts hangt wasgoed te drogen.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag