044927 - Achterzijde van drie arbeiderswoningen aan de 2e Veedwarsstraat, van rechts naar links de huisnummers 1 t/m 5. Deze straat lag ongeveer ter plaatse van de huidige Oeverstraat. De deuren gaven toegang tot een kleine spoelkeuken, de zogenaamde geut.Zoals bij veel arbeiderswoningen uit die tijd was er geen erfafscheiding tussen de buren. Links en rechts hangt wasgoed te drogen. - Foto's & Kaarten

Achterzijde van drie arbeiderswoningen aan de 2e Veedwarsstraat, van rechts naar links de huisnummers 1 t/m 5. Deze straat lag ongeveer ter plaatse van de huidige Oeverstraat. De deuren gaven toegang tot een kleine spoelkeuken, de zogenaamde geut.Zoals bij veel arbeiderswoningen uit die tijd was er geen erfafscheiding tussen de buren. Links en rechts hangt wasgoed te drogen.

Fotonummer["044927"]
PlaatsTilburg
Straat["Oeverstraat"]
WijkTrouwlaan
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingAchterzijde van drie arbeiderswoningen aan de 2e Veedwarsstraat, van rechts naar links de huisnummers 1 t/m 5. Deze straat lag ongeveer ter plaatse van de huidige Oeverstraat. De deuren gaven toegang tot een kleine spoelkeuken, de zogenaamde geut.Zoals bij veel arbeiderswoningen uit die tijd was er geen erfafscheiding tussen de buren. Links en rechts hangt wasgoed te drogen.
AnnotatieHet gevoel dat je hier thuishoort, p 35.
Datum["1924"]

044927 - Achterzijde van drie arbeiderswoningen aan de 2e Veedwarsstraat, van rechts naar links de huisnummers 1 t/m 5. Deze straat lag ongeveer ter plaatse van de huidige Oeverstraat. De deuren gaven toegang tot een kleine spoelkeuken, de zogenaamde geut.Zoals bij veel arbeiderswoningen uit die tijd was er geen erfafscheiding tussen de buren. Links en rechts hangt wasgoed te drogen.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag