055531 - Broederschap Kevelaer.Op 27 augustus liepen tweehonderdduizend Nederlanders zingend en biddend door het Duitse Kevelaer. Ze zwaaiden met vlaggen en hielden hun vaandels fier omhoog. De bruidjes van God straalden en schitterden. Zo was het in 1905 en zo is het honderd jaar later nog altijd. Het aantal bedevaartgangers uit Ravenstein is iets afgenomen in die eeuw, maar nog steeds vertrekken ieder jaar drie bussen Ravensteiners naar Duitsland om Maria te vereren. En al die jaren maakten ze daar foto’s van. - Foto's & Kaarten

Broederschap Kevelaer.Op 27 augustus liepen tweehonderdduizend Nederlanders zingend en biddend door het Duitse Kevelaer. Ze zwaaiden met vlaggen en hielden hun vaandels fier omhoog. De bruidjes van God straalden en schitterden. Zo was het in 1905 en zo is het honderd jaar later nog altijd. Het aantal bedevaartgangers uit Ravenstein is iets afgenomen in die eeuw, maar nog steeds vertrekken ieder jaar drie bussen Ravensteiners naar Duitsland om Maria te vereren. En al die jaren maakten ze daar foto’s van.

Fotonummer["055531"]
PlaatsHilvarenbeek
Datering vanaf1905
Herkomstcoll: De Doornboom, Hilvarenbeek
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingBroederschap Kevelaer.Op 27 augustus liepen tweehonderdduizend Nederlanders zingend en biddend door het Duitse Kevelaer. Ze zwaaiden met vlaggen en hielden hun vaandels fier omhoog. De bruidjes van God straalden en schitterden. Zo was het in 1905 en zo is het honderd jaar later nog altijd. Het aantal bedevaartgangers uit Ravenstein is iets afgenomen in die eeuw, maar nog steeds vertrekken ieder jaar drie bussen Ravensteiners naar Duitsland om Maria te vereren. En al die jaren maakten ze daar foto’s van.
AnnotatieMuseum voor Religieuze Kunst
Datum

055531 - Broederschap Kevelaer.Op 27 augustus liepen tweehonderdduizend Nederlanders zingend en biddend door het Duitse Kevelaer. Ze zwaaiden met vlaggen en hielden hun vaandels fier omhoog. De bruidjes van God straalden en schitterden. Zo was het in 1905 en zo is het honderd jaar later nog altijd. Het aantal bedevaartgangers uit Ravenstein is iets afgenomen in die eeuw, maar nog steeds vertrekken ieder jaar drie bussen Ravensteiners naar Duitsland om Maria te vereren. En al die jaren maakten ze daar foto’s van.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag