018799 - Boerderijcomplex Generaal Winkelmanstraat 2. Deze boerderij met diverse opstallen waaronder een bakhuis, gebouwd in de tweede helft van de 19e eeuw. Het pand heeft een zadeldak oorspronkelijk tussen twee eindgevels met aan de rechterzijde een in hout uitgevoerde onderbouw waarboven de dakverlenging eindigt in een schilddak. Dit deel is zonder goot uitgevoerd. Het dak is bedekte met oud-Hollandse pannen. Helaas wordt het pand ontsierd door twee grote dakkapellen die enkele jaren geleden zijn aangebracht. Het huis links staat aan de Oude Goirleseweg, tegenover de textielfabriek van Van Puijenbroek. - Foto's & Kaarten

Boerderijcomplex Generaal Winkelmanstraat 2. Deze boerderij met diverse opstallen waaronder een bakhuis, gebouwd in de tweede helft van de 19e eeuw. Het pand heeft een zadeldak oorspronkelijk tussen twee eindgevels met aan de rechterzijde een in hout uitgevoerde onderbouw waarboven de dakverlenging eindigt in een schilddak. Dit deel is zonder goot uitgevoerd. Het dak is bedekte met oud-Hollandse pannen. Helaas wordt het pand ontsierd door twee grote dakkapellen die enkele jaren geleden zijn aangebracht. Het huis links staat aan de Oude Goirleseweg, tegenover de textielfabriek van Van Puijenbroek.

Fotonummer["018799"]
PlaatsTilburg
Straat["Generaal Winkelmanstraat"]
WijkKorvel
Datering vanaf1982
FotograafDré van den Bogaard
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingBoerderijcomplex Generaal Winkelmanstraat 2. Deze boerderij met diverse opstallen waaronder een bakhuis, gebouwd in de tweede helft van de 19e eeuw. Het pand heeft een zadeldak oorspronkelijk tussen twee eindgevels met aan de rechterzijde een in hout uitgevoerde onderbouw waarboven de dakverlenging eindigt in een schilddak. Dit deel is zonder goot uitgevoerd. Het dak is bedekte met oud-Hollandse pannen. Helaas wordt het pand ontsierd door twee grote dakkapellen die enkele jaren geleden zijn aangebracht. Het huis links staat aan de Oude Goirleseweg, tegenover de textielfabriek van Van Puijenbroek.
AnnotatieRob v. Putten: Tilburg, stad met een agrarisch verleden, in: Tilburg, tijdschrift voor geschiedenis, momumenten en cultuur, jaargang 21, 2003, nr. 2, p. 54
Huisnummer2
Datum

018799 - Boerderijcomplex Generaal Winkelmanstraat 2. Deze boerderij met diverse opstallen waaronder een bakhuis, gebouwd in de tweede helft van de 19e eeuw. Het pand heeft een zadeldak oorspronkelijk tussen twee eindgevels met aan de rechterzijde een in hout uitgevoerde onderbouw waarboven de dakverlenging eindigt in een schilddak.  Dit deel is zonder goot uitgevoerd. Het dak is bedekte met oud-Hollandse pannen. Helaas wordt het pand ontsierd door twee grote dakkapellen die enkele jaren geleden zijn aangebracht. Het huis links staat aan de Oude Goirleseweg, tegenover de textielfabriek van Van Puijenbroek.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag