104029 - Toneel. Toneelvereniging 'The Showboat' onderafdeling van de Philharmonie, na de opvoering van het blijspel Kruien door dik en dun, een spel in vier bedrijven, geschreven door A. den hertog. Het stuk werd opgevoerd in de zaal van de liedertafel op 6 januari 1931 en in de stadsschouwburg op 15 januari 1931. De voorstelling werd afgesloten met een soirée dansante met 'Michel Goyarts and his tango band'. De opbrengst was voor de 'Lighallen' later Charlotteoord. De toneelclub, waarvan de leden vooral stamden uit de families van textielfabrikanten, was thuis bij de Philharmonie en werd na een optreden in Amsterdam in 1946 opgeheven. 2e van links A. Dröge, in 1930 oprichter van The Showboat. Andere spelers waren: E. van Kemenade, Hans Janssen, Maud Ruding, Charles Mutsaerts, Willy Heufke, Else Brouwers, Jo de Beer, Jan Kerstens, Net taminiau, Jes van Spaendonck, Johny Majoie, Louis Swagemakers, Trees de Beer, Ernst Goyarts, Louise Kerstens, Guusje van Spaendonck en George Dröge. - Foto's & Kaarten

Toneel. Toneelvereniging 'The Showboat' onderafdeling van de Philharmonie, na de opvoering van het blijspel Kruien door dik en dun, een spel in vier bedrijven, geschreven door A. den hertog. Het stuk werd opgevoerd in de zaal van de liedertafel op 6 januari 1931 en in de stadsschouwburg op 15 januari 1931. De voorstelling werd afgesloten met een soirée dansante met 'Michel Goyarts and his tango band'. De opbrengst was voor de 'Lighallen' later Charlotteoord. De toneelclub, waarvan de leden vooral stamden uit de families van textielfabrikanten, was thuis bij de Philharmonie en werd na een optreden in Amsterdam in 1946 opgeheven. 2e van links A. Dröge, in 1930 oprichter van The Showboat. Andere spelers waren: E. van Kemenade, Hans Janssen, Maud Ruding, Charles Mutsaerts, Willy Heufke, Else Brouwers, Jo de Beer, Jan Kerstens, Net taminiau, Jes van Spaendonck, Johny Majoie, Louis Swagemakers, Trees de Beer, Ernst Goyarts, Louise Kerstens, Guusje van Spaendonck en George Dröge.

Fotonummer["104029"]
PlaatsTilburg
Datering vanaf1931
HerkomstNienhuis, H. Collectie
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingToneel. Toneelvereniging 'The Showboat' onderafdeling van de Philharmonie, na de opvoering van het blijspel Kruien door dik en dun, een spel in vier bedrijven, geschreven door A. den hertog. Het stuk werd opgevoerd in de zaal van de liedertafel op 6 januari 1931 en in de stadsschouwburg op 15 januari 1931. De voorstelling werd afgesloten met een soirée dansante met 'Michel Goyarts and his tango band'. De opbrengst was voor de 'Lighallen' later Charlotteoord. De toneelclub, waarvan de leden vooral stamden uit de families van textielfabrikanten, was thuis bij de Philharmonie en werd na een optreden in Amsterdam in 1946 opgeheven. 2e van links A. Dröge, in 1930 oprichter van The Showboat. Andere spelers waren: E. van Kemenade, Hans Janssen, Maud Ruding, Charles Mutsaerts, Willy Heufke, Else Brouwers, Jo de Beer, Jan Kerstens, Net taminiau, Jes van Spaendonck, Johny Majoie, Louis Swagemakers, Trees de Beer, Ernst Goyarts, Louise Kerstens, Guusje van Spaendonck en George Dröge.
AnnotatieRubriek Weerzien, Brabants Dagblad, 2-2-2000;
Datum

104029 - Toneel. Toneelvereniging 'The Showboat' onderafdeling van de Philharmonie, na de opvoering van het blijspel Kruien door dik en dun, een spel in vier bedrijven, geschreven door A. den hertog. Het stuk werd opgevoerd  in de zaal van de liedertafel op 6 januari 1931 en in de stadsschouwburg op 15 januari 1931. De voorstelling werd afgesloten met een soirée dansante met 'Michel Goyarts and his tango band'. De opbrengst was voor de 'Lighallen' later Charlotteoord. De toneelclub, waarvan de leden vooral stamden uit de families van textielfabrikanten, was thuis bij de Philharmonie en werd na een optreden in Amsterdam in  1946 opgeheven. 2e van links A. Dröge, in 1930 oprichter van The Showboat. Andere spelers waren: E. van Kemenade, Hans Janssen, Maud Ruding, Charles Mutsaerts, Willy Heufke, Else Brouwers, Jo de Beer, Jan Kerstens, Net taminiau, Jes van Spaendonck, Johny Majoie, Louis Swagemakers, Trees de Beer, Ernst Goyarts, Louise Kerstens, Guusje van Spaendonck en George Dröge.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag