001429 - Refter (eetzaal) van de retraitanten in het retraitehuis en klooster van O.L.V. van het Cenakel aan de Koningshoeven, thans Kempenbaan. De retraites werden georganiseerd voor de verschillende maatschappelijke klassen. Zo waren er speciale dagen voor fabrieksmeisjes, huismoeders, verpleegsters, studenten, boerinnen, 'dames van den middenstand' enz. Een retraite kostte minstens zes gulden en vijftig cent en was het duurst voor 'gehuwde dames' twintig gulden. - Foto's & Kaarten

Refter (eetzaal) van de retraitanten in het retraitehuis en klooster van O.L.V. van het Cenakel aan de Koningshoeven, thans Kempenbaan. De retraites werden georganiseerd voor de verschillende maatschappelijke klassen. Zo waren er speciale dagen voor fabrieksmeisjes, huismoeders, verpleegsters, studenten, boerinnen, 'dames van den middenstand' enz. Een retraite kostte minstens zes gulden en vijftig cent en was het duurst voor 'gehuwde dames' twintig gulden.

Fotonummer["001429"]
PlaatsTilburg
Straat["Cenakel"]
Datering vanaf1929
FotograafB. ter Hoeven, Tilburg
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingRefter (eetzaal) van de retraitanten in het retraitehuis en klooster van O.L.V. van het Cenakel aan de Koningshoeven, thans Kempenbaan. De retraites werden georganiseerd voor de verschillende maatschappelijke klassen. Zo waren er speciale dagen voor fabrieksmeisjes, huismoeders, verpleegsters, studenten, boerinnen, 'dames van den middenstand' enz. Een retraite kostte minstens zes gulden en vijftig cent en was het duurst voor 'gehuwde dames' twintig gulden.
AnnotatieKatholiek Tilburg in beeld, p. 85.
Huisnummer1
Datum

001429 - Refter (eetzaal) van de retraitanten in het retraitehuis en klooster van O.L.V. van het Cenakel aan de Koningshoeven, thans Kempenbaan. De retraites werden georganiseerd voor de verschillende  maatschappelijke klassen. Zo waren er speciale dagen voor fabrieksmeisjes, huismoeders, verpleegsters, studenten, boerinnen, 'dames van den middenstand'  enz. Een retraite kostte minstens zes gulden en vijftig cent en was het duurst voor 'gehuwde dames' twintig gulden.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag