046525 - St. Janskapel op het Poppelse gedeelte van landgoed Nieuwkerk, gebouwd in het begin van de negentiende eeuw door de toenmalige eigenaar, graaf Jacques van Hogendorp. - Foto's & Kaarten

St. Janskapel op het Poppelse gedeelte van landgoed Nieuwkerk, gebouwd in het begin van de negentiende eeuw door de toenmalige eigenaar, graaf Jacques van Hogendorp.

Fotonummer["046525"]
PlaatsGoirle
Straat["Nieuwkerk"]
Datering vanaf1920
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingSt. Janskapel op het Poppelse gedeelte van landgoed Nieuwkerk, gebouwd in het begin van de negentiende eeuw door de toenmalige eigenaar, graaf Jacques van Hogendorp.
AnnotatieGoirle en oude ansichten, p. 78. Dom. de Jong, Grenskapellen voor de katholieken van de generaliteitslanden. Bijdrage tot de geschiedenis van Goirle, p. 75-79. Opgraving van S. Jans-Gool, uitg. heemkundekring de Vyer Heertganghen. Tussen Ley en die Gemeynackeren: uit Goirle verdreven omwille van het geloof, Rond de Schutsboom nr. 1 (1992), p. 2-7.
Datum

046525 - St. Janskapel op het Poppelse gedeelte van landgoed Nieuwkerk, gebouwd in het begin van de negentiende eeuw door de toenmalige eigenaar, graaf Jacques van Hogendorp.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag