103874 - Tentoonstelling van schrijfmachines, later onderdeel van de collectie van het museum. 'Scryption' voor schrift-schrijven en schrijfmachines op zolder bij de fraters van het Moederhuis aan de Gasthuisstraat(ring). - Foto's & Kaarten

Tentoonstelling van schrijfmachines, later onderdeel van de collectie van het museum. 'Scryption' voor schrift-schrijven en schrijfmachines op zolder bij de fraters van het Moederhuis aan de Gasthuisstraat(ring).

Fotonummer["103874"]
PlaatsTilburg
Straat["Gasthuisring"]
FotograafDré van den Bogaard
HerkomstBerg, collectie van de
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingTentoonstelling van schrijfmachines, later onderdeel van de collectie van het museum. 'Scryption' voor schrift-schrijven en schrijfmachines op zolder bij de fraters van het Moederhuis aan de Gasthuisstraat(ring).
AnnotatieDe collectie is bijeengebracht door frater Ferrerius van de Berg (1915-1997), vanaf 1988 was hij directeur. Gedurende vele jaren werd de enorme verzameling opgeborgen op de zolder van het Moederhuis aan de Gasthuisstraat(ring). Een gedeelte werd opgeslagen in een hal van textielfabriek A. & N. Mutsaerts gelegen in dezelfde straat / hoek Phillip Vingboonstraat. Rond 1982 is het Scryption ondergebracht bij het Natuurkundig museum dat al eerder werd ondergebracht in de gebouwen van de ambachtschool aan de Spoorlaan.
Datum["1980"]

103874 - Tentoonstelling van schrijfmachines, later onderdeel van de collectie van het museum. 'Scryption' voor schrift-schrijven en schrijfmachines op zolder bij de fraters van het Moederhuis aan de Gasthuisstraat(ring).
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag