001584 - Lange Nieuwstraat, St. Josephgasthuis. Eetzaal 3e klas. Kale tafels, harde houten stoelen en aan de muur alleen versieringen met een religieuze strekking. Tegen de achterwand beelden van Maria en Jozef en in het midden de H. Anna met haar dochter Maria. Het St. Josephgesticht werd voornamelijk gefinancierd uit schenkingen en collectes die in de kerken werden gehouden. De zogenaamde 'klassekamers' voor betalende zieken en bejaarden waren ver in de minderheid. - Foto's & Kaarten

Lange Nieuwstraat, St. Josephgasthuis. Eetzaal 3e klas. Kale tafels, harde houten stoelen en aan de muur alleen versieringen met een religieuze strekking. Tegen de achterwand beelden van Maria en Jozef en in het midden de H. Anna met haar dochter Maria. Het St. Josephgesticht werd voornamelijk gefinancierd uit schenkingen en collectes die in de kerken werden gehouden. De zogenaamde 'klassekamers' voor betalende zieken en bejaarden waren ver in de minderheid.

Fotonummer["001584"]
PlaatsTilburg
Straat["Lange Nieuwstraat"]
Datering vanaf1928
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingLange Nieuwstraat, St. Josephgasthuis. Eetzaal 3e klas. Kale tafels, harde houten stoelen en aan de muur alleen versieringen met een religieuze strekking. Tegen de achterwand beelden van Maria en Jozef en in het midden de H. Anna met haar dochter Maria. Het St. Josephgesticht werd voornamelijk gefinancierd uit schenkingen en collectes die in de kerken werden gehouden. De zogenaamde 'klassekamers' voor betalende zieken en bejaarden waren ver in de minderheid.
AnnotatieKatholiek Tilburg in beeld, p. 98.
Datum

001584 - Lange Nieuwstraat,  St. Josephgasthuis. Eetzaal 3e klas. Kale tafels, harde houten stoelen en aan de muur alleen versieringen met een religieuze strekking. Tegen de achterwand beelden van Maria en Jozef en in het midden de H. Anna met haar dochter Maria. Het St. Josephgesticht werd voornamelijk gefinancierd uit schenkingen en collectes die in de kerken werden gehouden. De zogenaamde 'klassekamers' voor betalende zieken en bejaarden waren ver in de minderheid.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag