038807 - Volt. Sport en ontspanning. Gymnastiek. Foto genomen in 1925 ter gelegenheid van het afscheid van Ir. Kuijlaars Locatie Groenstraat nabij het Transvaalplein.Later is dit terrein bebouwd. Juist tegenover het terrein lag de boerderij van Segers. Dit is duidelijk te zien op de foto op pagina 12 in het boekje: Volt, tussen gloeilamp en hoogspanningstrafo. De instructeur is de Heer Frie van de Ven. Op dit terrein werd ook gevoetbald, gehandbald en gekorfbald. Tijdens de oorlogsjaren 1940-1945 verhuisden de buitensport-verenigingen naar de Delmerweg en in 1962 naar het sportpark de Ezelvense Akkers aan de Jan Truijenlaan in de wijk Groenewoud. De atletiek vereniging is opgegaan in Atilla. De hand- en korfbalvereniging heten nu Tilburg. De oudste vereniging, V.V.Volt die werd opgericht in1920, werd in 1938 omgedoopt tot TAC. Deze vereniging is inmiddels reeds met meerdere andere verenigingen samengegaan en heet nu SV Reeshof De reden voor de naamsverandering in 1938 was; men wilde de vereniging open stellen voor niet Volt mensen om zodoende een KNVB licentie te verkrijgen. De KNVB accepteerde de naam V.V.Volt niet omdat een bedrijfsnaam toen niet mocht. De gymnastiek vereniging heeft jarenlang van de kantine aan de Voltstraat gebruik gemaakt. In 1960 verhuisde men naar de parochiezaal aan de Fatimastraat. Op de achtergrond is vaag zichtbaar de kerk van Broekhoven I. - Foto's & Kaarten

Volt. Sport en ontspanning. Gymnastiek. Foto genomen in 1925 ter gelegenheid van het afscheid van Ir. Kuijlaars Locatie Groenstraat nabij het Transvaalplein.Later is dit terrein bebouwd. Juist tegenover het terrein lag de boerderij van Segers. Dit is duidelijk te zien op de foto op pagina 12 in het boekje: Volt, tussen gloeilamp en hoogspanningstrafo. De instructeur is de Heer Frie van de Ven. Op dit terrein werd ook gevoetbald, gehandbald en gekorfbald. Tijdens de oorlogsjaren 1940-1945 verhuisden de buitensport-verenigingen naar de Delmerweg en in 1962 naar het sportpark de Ezelvense Akkers aan de Jan Truijenlaan in de wijk Groenewoud. De atletiek vereniging is opgegaan in Atilla. De hand- en korfbalvereniging heten nu Tilburg. De oudste vereniging, V.V.Volt die werd opgericht in1920, werd in 1938 omgedoopt tot TAC. Deze vereniging is inmiddels reeds met meerdere andere verenigingen samengegaan en heet nu SV Reeshof De reden voor de naamsverandering in 1938 was; men wilde de vereniging open stellen voor niet Volt mensen om zodoende een KNVB licentie te verkrijgen. De KNVB accepteerde de naam V.V.Volt niet omdat een bedrijfsnaam toen niet mocht. De gymnastiek vereniging heeft jarenlang van de kantine aan de Voltstraat gebruik gemaakt. In 1960 verhuisde men naar de parochiezaal aan de Fatimastraat. Op de achtergrond is vaag zichtbaar de kerk van Broekhoven I.

Fotonummer["038807"]
PlaatsTilburg
Straat["Voltstraat"]
Datering vanaf1925
FotograafN.N.
HerkomstVoltarchief
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingVolt. Sport en ontspanning. Gymnastiek. Foto genomen in 1925 ter gelegenheid van het afscheid van Ir. Kuijlaars Locatie Groenstraat nabij het Transvaalplein.Later is dit terrein bebouwd. Juist tegenover het terrein lag de boerderij van Segers. Dit is duidelijk te zien op de foto op pagina 12 in het boekje: Volt, tussen gloeilamp en hoogspanningstrafo. De instructeur is de Heer Frie van de Ven. Op dit terrein werd ook gevoetbald, gehandbald en gekorfbald. Tijdens de oorlogsjaren 1940-1945 verhuisden de buitensport-verenigingen naar de Delmerweg en in 1962 naar het sportpark de Ezelvense Akkers aan de Jan Truijenlaan in de wijk Groenewoud. De atletiek vereniging is opgegaan in Atilla. De hand- en korfbalvereniging heten nu Tilburg. De oudste vereniging, V.V.Volt die werd opgericht in1920, werd in 1938 omgedoopt tot TAC. Deze vereniging is inmiddels reeds met meerdere andere verenigingen samengegaan en heet nu SV Reeshof De reden voor de naamsverandering in 1938 was; men wilde de vereniging open stellen voor niet Volt mensen om zodoende een KNVB licentie te verkrijgen. De KNVB accepteerde de naam V.V.Volt niet omdat een bedrijfsnaam toen niet mocht. De gymnastiek vereniging heeft jarenlang van de kantine aan de Voltstraat gebruik gemaakt. In 1960 verhuisde men naar de parochiezaal aan de Fatimastraat. Op de achtergrond is vaag zichtbaar de kerk van Broekhoven I.
Datum

038807 - Volt. Sport en ontspanning. Gymnastiek. Foto genomen in 1925 ter gelegenheid van het afscheid van Ir. Kuijlaars Locatie Groenstraat nabij het Transvaalplein.Later is dit terrein bebouwd. Juist tegenover het terrein lag de boerderij van Segers. Dit is duidelijk te zien op de foto op pagina 12 in het boekje: Volt, tussen gloeilamp en hoogspanningstrafo. De instructeur is de Heer Frie van de Ven. Op dit terrein werd ook gevoetbald, gehandbald en gekorfbald.  Tijdens de oorlogsjaren 1940-1945 verhuisden de buitensport-verenigingen naar de Delmerweg en in 1962 naar het sportpark de Ezelvense Akkers aan de Jan Truijenlaan in de wijk Groenewoud.  De atletiek vereniging is opgegaan in Atilla. De hand- en korfbalvereniging heten nu Tilburg. De oudste vereniging, V.V.Volt die werd opgericht in1920, werd in 1938 omgedoopt tot TAC. Deze vereniging is inmiddels reeds met meerdere andere verenigingen  samengegaan en heet nu SV Reeshof De reden voor de naamsverandering in 1938 was; men wilde de vereniging open stellen voor niet Volt mensen om zodoende een KNVB licentie te verkrijgen. De KNVB accepteerde de naam V.V.Volt niet omdat een bedrijfsnaam toen niet mocht. De gymnastiek vereniging heeft jarenlang van de kantine aan de Voltstraat gebruik gemaakt. In 1960 verhuisde men naar de parochiezaal aan de Fatimastraat. Op de achtergrond is vaag zichtbaar de kerk van Broekhoven I.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag