064566 - Op 4 december 1968 werden aan de Mahlerstraat in de Stokhasselt de eerste 17 "Bouwvliet"-woningen opgeleverd. De woningen werden gebouwd in opdracht van de gemeente Tilburg door Van Vliet en Van Dulst's Bouwbedrijf N.V. uit Rotterdam. In het totaal had de gemeente opdracht gegeven tot de bouw van 408 van deze woningen in Tilburg-Noord, die na de oplevering beheerd gingen worden door de woningbouwverenigingen "Samenwerking" en "De Gildenbond". De woningen waren ontworpen door architectenbureau Maaskant, Van Dommelen, Kroos en ir. Senf te Rotterdam. De onderbouw bestond uit goedkope woningen voor bejaarden. De bovenbouw uit zogenaamde "maisonettes". - Foto's & Kaarten

Op 4 december 1968 werden aan de Mahlerstraat in de Stokhasselt de eerste 17 "Bouwvliet"-woningen opgeleverd. De woningen werden gebouwd in opdracht van de gemeente Tilburg door Van Vliet en Van Dulst's Bouwbedrijf N.V. uit Rotterdam. In het totaal had de gemeente opdracht gegeven tot de bouw van 408 van deze woningen in Tilburg-Noord, die na de oplevering beheerd gingen worden door de woningbouwverenigingen "Samenwerking" en "De Gildenbond". De woningen waren ontworpen door architectenbureau Maaskant, Van Dommelen, Kroos en ir. Senf te Rotterdam. De onderbouw bestond uit goedkope woningen voor bejaarden. De bovenbouw uit zogenaamde "maisonettes".

Fotonummer["064566"]
PlaatsTilburg
Straat["Mahlerstraat"]
WijkVlashof
FotograafRien Siers, Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingOp 4 december 1968 werden aan de Mahlerstraat in de Stokhasselt de eerste 17 "Bouwvliet"-woningen opgeleverd. De woningen werden gebouwd in opdracht van de gemeente Tilburg door Van Vliet en Van Dulst's Bouwbedrijf N.V. uit Rotterdam. In het totaal had de gemeente opdracht gegeven tot de bouw van 408 van deze woningen in Tilburg-Noord, die na de oplevering beheerd gingen worden door de woningbouwverenigingen "Samenwerking" en "De Gildenbond". De woningen waren ontworpen door architectenbureau Maaskant, Van Dommelen, Kroos en ir. Senf te Rotterdam. De onderbouw bestond uit goedkope woningen voor bejaarden. De bovenbouw uit zogenaamde "maisonettes".
AnnotatieNieuwsblad van het Zuiden, 5.12.1968.
Datum["04-12-1968"]

064566 - Op 4 december 1968 werden aan de Mahlerstraat in de Stokhasselt de eerste 17 "Bouwvliet"-woningen opgeleverd. De woningen werden gebouwd in opdracht van de gemeente Tilburg door Van Vliet en Van Dulst's Bouwbedrijf N.V. uit Rotterdam. In het totaal had de gemeente opdracht gegeven tot de bouw van 408 van deze woningen in Tilburg-Noord, die na de oplevering beheerd gingen worden door de woningbouwverenigingen "Samenwerking" en "De Gildenbond". De woningen waren ontworpen door architectenbureau Maaskant, Van Dommelen, Kroos en ir. Senf te Rotterdam. De onderbouw bestond uit goedkope woningen voor bejaarden. De bovenbouw uit zogenaamde "maisonettes".
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag