050175 - Volt, Hulpafdelingen, Centraalmagazijn. Vooruitlopend op de bouw van een geheel nieuw magazijn in Noord, werd in 1976 een noodmagazijn in gebruik genomen op complex Zuid. In de ruimte waar vroeger de gereedschapmakerij was gehuisvest kwamen: expeditie, pakkerij, centrale ontangst en centrale controle. In drie van de vier "O"hallen kwam opslag. Een laad- en losruimte werd gekreëerd via het slopen van de gebouwen G en H daterend uit 1928. De bedoeling was ook een proefterrein te zijn om ervaring op te doen voor het nieuwe magazijn in Noord. De ingebruikname was in feite het ontstaan van een nieuwe afdeling "Goederenbeweging" of Physical Distribution. Hierin gingen op de magazijndienst, de pakkerij, groepage, expeditie en vervoer. - Foto's & Kaarten

Volt, Hulpafdelingen, Centraalmagazijn. Vooruitlopend op de bouw van een geheel nieuw magazijn in Noord, werd in 1976 een noodmagazijn in gebruik genomen op complex Zuid. In de ruimte waar vroeger de gereedschapmakerij was gehuisvest kwamen: expeditie, pakkerij, centrale ontangst en centrale controle. In drie van de vier "O"hallen kwam opslag. Een laad- en losruimte werd gekreëerd via het slopen van de gebouwen G en H daterend uit 1928. De bedoeling was ook een proefterrein te zijn om ervaring op te doen voor het nieuwe magazijn in Noord. De ingebruikname was in feite het ontstaan van een nieuwe afdeling "Goederenbeweging" of Physical Distribution. Hierin gingen op de magazijndienst, de pakkerij, groepage, expeditie en vervoer.

Fotonummer["050175"]
PlaatsTilburg
Straat["Groenstraat"]
Datering vanaf1977
FotograafA. de Jong, Volt
Herkomst474 het archief van de n.v. Gloeilampenfabriek 'VOLT' te Tilburg, 1909 - 1999.
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingVolt, Hulpafdelingen, Centraalmagazijn. Vooruitlopend op de bouw van een geheel nieuw magazijn in Noord, werd in 1976 een noodmagazijn in gebruik genomen op complex Zuid. In de ruimte waar vroeger de gereedschapmakerij was gehuisvest kwamen: expeditie, pakkerij, centrale ontangst en centrale controle. In drie van de vier "O"hallen kwam opslag. Een laad- en losruimte werd gekreëerd via het slopen van de gebouwen G en H daterend uit 1928. De bedoeling was ook een proefterrein te zijn om ervaring op te doen voor het nieuwe magazijn in Noord. De ingebruikname was in feite het ontstaan van een nieuwe afdeling "Goederenbeweging" of Physical Distribution. Hierin gingen op de magazijndienst, de pakkerij, groepage, expeditie en vervoer.
Huisnummer139
Datum

050175 - Volt, Hulpafdelingen, Centraalmagazijn. Vooruitlopend op de bouw van een geheel nieuw magazijn in Noord, werd in 1976 een noodmagazijn in gebruik genomen op complex Zuid. In de ruimte waar vroeger de gereedschapmakerij was gehuisvest kwamen: expeditie, pakkerij, centrale ontangst en centrale controle. In drie van de vier "O"hallen kwam opslag. Een laad- en losruimte werd gekreëerd via het slopen van de gebouwen G en H daterend uit 1928. De bedoeling was ook een proefterrein te zijn om ervaring op te doen voor het nieuwe magazijn in Noord. De ingebruikname was in feite het ontstaan van een nieuwe afdeling "Goederenbeweging" of Physical Distribution. Hierin gingen op de magazijndienst, de pakkerij, groepage, expeditie en vervoer.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag