001199 - Heuvelstraat, voorheen de Zomerstraat tussen de Nieuwlandstraat en de Nederlands-Hervormde kerk (rechts achter de bomen). Op de kaart van Diederik Zijnen uit 1760 komt de naam Somerstraat voor, genoemd naar de familie Somers die daar woonde. In 1881 werd de naam Zomerstraat officiëel door de gemeenteraad vastgesteld: 'lopende van de Markt tot aan de Schoolstraat en verder langs den steenweg naar Korvel tot de weduwe Pierson'. Het huis links op de foto in later afgebroken om plaats te maken voor de Raadhuisstraat die van 1931 tot 1961 heeft bestaan. - Foto's & Kaarten

Heuvelstraat, voorheen de Zomerstraat tussen de Nieuwlandstraat en de Nederlands-Hervormde kerk (rechts achter de bomen). Op de kaart van Diederik Zijnen uit 1760 komt de naam Somerstraat voor, genoemd naar de familie Somers die daar woonde. In 1881 werd de naam Zomerstraat officiëel door de gemeenteraad vastgesteld: 'lopende van de Markt tot aan de Schoolstraat en verder langs den steenweg naar Korvel tot de weduwe Pierson'. Het huis links op de foto in later afgebroken om plaats te maken voor de Raadhuisstraat die van 1931 tot 1961 heeft bestaan.

Fotonummer["001199"]
PlaatsTilburg
Straat["Heuvelstraat"]
WijkCentrum
Datering vanaf1900
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingHeuvelstraat, voorheen de Zomerstraat tussen de Nieuwlandstraat en de Nederlands-Hervormde kerk (rechts achter de bomen). Op de kaart van Diederik Zijnen uit 1760 komt de naam Somerstraat voor, genoemd naar de familie Somers die daar woonde. In 1881 werd de naam Zomerstraat officiëel door de gemeenteraad vastgesteld: 'lopende van de Markt tot aan de Schoolstraat en verder langs den steenweg naar Korvel tot de weduwe Pierson'. Het huis links op de foto in later afgebroken om plaats te maken voor de Raadhuisstraat die van 1931 tot 1961 heeft bestaan.
AnnotatieDe straten van Tilburg, p. 190 Tilburg in oude ansichten I, nr. 74.
Datum

001199 - Heuvelstraat, voorheen de Zomerstraat tussen de Nieuwlandstraat en de Nederlands-Hervormde kerk (rechts achter de bomen). Op de kaart van Diederik Zijnen uit 1760 komt de naam Somerstraat voor, genoemd naar de familie Somers die daar woonde. In 1881 werd de naam Zomerstraat officiëel door de gemeenteraad vastgesteld: 'lopende van de Markt tot aan de Schoolstraat en verder langs den steenweg naar Korvel tot de weduwe Pierson'. Het huis links op de foto in later afgebroken om plaats te maken voor de Raadhuisstraat die van 1931 tot 1961 heeft bestaan.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag