046037 - Wilhelmina de Volder, geboren te Goirle op 4 april 1842, is aldaar overleden op 16 februari 1926 als weduwe van wever Adrianus van Iersel. Haar ouders waren Peter de Volder en Cornelia van Boxtel. Zij draagt een muts met de kleine poffer, die toen algemeen gedragen werd. Deze kleine poffer bestond alleen uit kunstbloemen. De linten vielen niet op de rugzijde, maar zijwaarts over de muts. Om haar hals draagt zij een zijden halsdoek, de cache-nez, in het Goirlese dialect uitgesproken als het 'cazineke'. - Foto's & Kaarten

Wilhelmina de Volder, geboren te Goirle op 4 april 1842, is aldaar overleden op 16 februari 1926 als weduwe van wever Adrianus van Iersel. Haar ouders waren Peter de Volder en Cornelia van Boxtel. Zij draagt een muts met de kleine poffer, die toen algemeen gedragen werd. Deze kleine poffer bestond alleen uit kunstbloemen. De linten vielen niet op de rugzijde, maar zijwaarts over de muts. Om haar hals draagt zij een zijden halsdoek, de cache-nez, in het Goirlese dialect uitgesproken als het 'cazineke'.

Fotonummer["046037"]
PlaatsGoirle
Datering vanaf1895
FotograafSchoot, H, van der, Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingWilhelmina de Volder, geboren te Goirle op 4 april 1842, is aldaar overleden op 16 februari 1926 als weduwe van wever Adrianus van Iersel. Haar ouders waren Peter de Volder en Cornelia van Boxtel. Zij draagt een muts met de kleine poffer, die toen algemeen gedragen werd. Deze kleine poffer bestond alleen uit kunstbloemen. De linten vielen niet op de rugzijde, maar zijwaarts over de muts. Om haar hals draagt zij een zijden halsdoek, de cache-nez, in het Goirlese dialect uitgesproken als het 'cazineke'.
AnnotatieEen eeuw Goirle, 1870-1970, p. 77.
Datum

046037 - Wilhelmina de Volder, geboren te Goirle op 4 april 1842, is aldaar overleden op 16 februari 1926 als weduwe van wever Adrianus van Iersel. Haar ouders waren Peter de Volder en Cornelia van Boxtel. Zij draagt een muts met de kleine poffer, die toen algemeen gedragen werd. Deze kleine poffer bestond alleen uit kunstbloemen. De linten vielen niet op de rugzijde, maar zijwaarts over de muts. Om haar hals draagt zij een zijden halsdoek, de cache-nez, in het Goirlese dialect uitgesproken als het 'cazineke'.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag