001971 - Piusstraat richting Broekhoven. Op de achtergrond het voormalige Piuspark. Links om de hoek de Gildebroedersstraat, rechts bij het uithangbord van 'Drie Hoefijzers'-bier (pand bekend als café Parkzicht), de voormalige Prinses Sophiastraat. De huizen rechts zijn verdwenen en hebben plaats gemaakt voor de flat aan de Vorstenhof. Links Piusstraat 30, het pand van J.B. Janssens, volgens de reclame op zijn zijgevel het adres voor eigen handwerk corsetten. Rechts het kaartenwinkeltje fa De Leeuw. Daarvoor bij het stepje Annie de Leeuw. Ansichtkaarten en felicitatiekaarten vormden het hoofdbestanddeel van de verkoop. - Foto's & Kaarten

Piusstraat richting Broekhoven. Op de achtergrond het voormalige Piuspark. Links om de hoek de Gildebroedersstraat, rechts bij het uithangbord van 'Drie Hoefijzers'-bier (pand bekend als café Parkzicht), de voormalige Prinses Sophiastraat. De huizen rechts zijn verdwenen en hebben plaats gemaakt voor de flat aan de Vorstenhof. Links Piusstraat 30, het pand van J.B. Janssens, volgens de reclame op zijn zijgevel het adres voor eigen handwerk corsetten. Rechts het kaartenwinkeltje fa De Leeuw. Daarvoor bij het stepje Annie de Leeuw. Ansichtkaarten en felicitatiekaarten vormden het hoofdbestanddeel van de verkoop.

Fotonummer["001971"]
PlaatsTilburg
Straat["Piusstraat"]
Datering vanaf1933
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingPiusstraat richting Broekhoven. Op de achtergrond het voormalige Piuspark. Links om de hoek de Gildebroedersstraat, rechts bij het uithangbord van 'Drie Hoefijzers'-bier (pand bekend als café Parkzicht), de voormalige Prinses Sophiastraat. De huizen rechts zijn verdwenen en hebben plaats gemaakt voor de flat aan de Vorstenhof. Links Piusstraat 30, het pand van J.B. Janssens, volgens de reclame op zijn zijgevel het adres voor eigen handwerk corsetten. Rechts het kaartenwinkeltje fa De Leeuw. Daarvoor bij het stepje Annie de Leeuw. Ansichtkaarten en felicitatiekaarten vormden het hoofdbestanddeel van de verkoop.
AnnotatieTilburgers in beeld, p. 28
Datum

001971 - Piusstraat richting Broekhoven. Op de achtergrond het voormalige Piuspark. Links om de hoek de Gildebroedersstraat, rechts bij het uithangbord van 'Drie Hoefijzers'-bier (pand bekend als café Parkzicht), de voormalige Prinses Sophiastraat. De huizen rechts zijn verdwenen en hebben plaats gemaakt voor de flat aan de Vorstenhof. Links Piusstraat 30, het pand van J.B. Janssens, volgens de reclame op zijn zijgevel het adres voor eigen handwerk corsetten.  
Rechts het kaartenwinkeltje fa De Leeuw. Daarvoor bij het stepje  Annie de Leeuw. Ansichtkaarten en felicitatiekaarten vormden het hoofdbestanddeel van de verkoop.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag