604062 - Folkloristische optocht ter ere van de bevrijding van Tilburg (27 oktober 1944); Bewoners van de Koningswei verbeeldden een 'Boeren overtrek'. Een folkloristisch gebruik waarbij de bezittingen van een boerengezin door de nieuwe buren op een boerenkar werden verhuisd en werden afgeleverd op het nieuwe adres. Daarna werd er gefeest waarbij 'stevig drinken' het belangrijkste onderdeel vormde. - Foto's & Kaarten

Folkloristische optocht ter ere van de bevrijding van Tilburg (27 oktober 1944); Bewoners van de Koningswei verbeeldden een 'Boeren overtrek'. Een folkloristisch gebruik waarbij de bezittingen van een boerengezin door de nieuwe buren op een boerenkar werden verhuisd en werden afgeleverd op het nieuwe adres. Daarna werd er gefeest waarbij 'stevig drinken' het belangrijkste onderdeel vormde.

Fotonummer["604062"]
PlaatsTilburg
WijkKoningswei
Datering vanaf1948
FotograafH. Donders, Tilburg
Herkomst406, Collectie foto's Tilburg, 1865-heden
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingFolkloristische optocht ter ere van de bevrijding van Tilburg (27 oktober 1944); Bewoners van de Koningswei verbeeldden een 'Boeren overtrek'. Een folkloristisch gebruik waarbij de bezittingen van een boerengezin door de nieuwe buren op een boerenkar werden verhuisd en werden afgeleverd op het nieuwe adres. Daarna werd er gefeest waarbij 'stevig drinken' het belangrijkste onderdeel vormde.
Datum

604062 - Folkloristische optocht ter ere van de bevrijding van Tilburg (27 oktober 1944);  Bewoners van de Koningswei  verbeeldden een 'Boeren overtrek'. Een folkloristisch gebruik waarbij de bezittingen van een boerengezin door de nieuwe buren op een boerenkar werden verhuisd en werden afgeleverd op het nieuwe adres. Daarna werd er gefeest waarbij 'stevig drinken' het belangrijkste onderdeel vormde.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag