001983 - Professor Dondersstraat richting St. Josephstraat. Op de voorgrond de toenmalige Bosscheweg, nu Tivolistraat. Links de huizen tussen de Bosscheweg en de Jan van Beverwijckstraat, (huisnummers 2 en 8 t/m 16). De eerste bewoner van nummer 2 was de weduwe Van Baal-van Alphen die een handel in manufacturen dreef. Na de oorlog werd het pand in gebruik genomen door de geallieerden en was het keuringsgebouw voor militairen. Vervolgens woonden er de artsen Alexander J.C.M. Brandenburg en E. Harangozo. Vervolgens het pand van cartonagefabrikant Emanuel Mendels. Hij woonde er tot 1935. De nieuwe bewoner was arts Dirk B. Jochems. Nummer 10 huisvestte het bureau van de Raad van Arbeid, later het bureau voor geneeskundig onderzoek, controle ziektewet en de keuringsraad. De volgende huizen werden in 1933 bewoond door Theodorus van Mierlo, directeur van de gemeentelijke gasfabriek, assuradeur Caspar Houben en koopman Willem Verhoeven. - Foto's & Kaarten

Professor Dondersstraat richting St. Josephstraat. Op de voorgrond de toenmalige Bosscheweg, nu Tivolistraat. Links de huizen tussen de Bosscheweg en de Jan van Beverwijckstraat, (huisnummers 2 en 8 t/m 16). De eerste bewoner van nummer 2 was de weduwe Van Baal-van Alphen die een handel in manufacturen dreef. Na de oorlog werd het pand in gebruik genomen door de geallieerden en was het keuringsgebouw voor militairen. Vervolgens woonden er de artsen Alexander J.C.M. Brandenburg en E. Harangozo. Vervolgens het pand van cartonagefabrikant Emanuel Mendels. Hij woonde er tot 1935. De nieuwe bewoner was arts Dirk B. Jochems. Nummer 10 huisvestte het bureau van de Raad van Arbeid, later het bureau voor geneeskundig onderzoek, controle ziektewet en de keuringsraad. De volgende huizen werden in 1933 bewoond door Theodorus van Mierlo, directeur van de gemeentelijke gasfabriek, assuradeur Caspar Houben en koopman Willem Verhoeven.

Fotonummer["001983"]
PlaatsTilburg
Straat["Professor Dondersstraat"]
WijkTivoli
Datering vanaf1933
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingProfessor Dondersstraat richting St. Josephstraat. Op de voorgrond de toenmalige Bosscheweg, nu Tivolistraat. Links de huizen tussen de Bosscheweg en de Jan van Beverwijckstraat, (huisnummers 2 en 8 t/m 16). De eerste bewoner van nummer 2 was de weduwe Van Baal-van Alphen die een handel in manufacturen dreef. Na de oorlog werd het pand in gebruik genomen door de geallieerden en was het keuringsgebouw voor militairen. Vervolgens woonden er de artsen Alexander J.C.M. Brandenburg en E. Harangozo. Vervolgens het pand van cartonagefabrikant Emanuel Mendels. Hij woonde er tot 1935. De nieuwe bewoner was arts Dirk B. Jochems. Nummer 10 huisvestte het bureau van de Raad van Arbeid, later het bureau voor geneeskundig onderzoek, controle ziektewet en de keuringsraad. De volgende huizen werden in 1933 bewoond door Theodorus van Mierlo, directeur van de gemeentelijke gasfabriek, assuradeur Caspar Houben en koopman Willem Verhoeven.
AnnotatieBR 1921-1939 29/162, 65/3, 61/171, 68/68, 57-247, 63/609.
Datum

001983 - Professor Dondersstraat richting St. Josephstraat. Op de voorgrond de toenmalige Bosscheweg, nu Tivolistraat. Links de huizen tussen de Bosscheweg en de Jan van Beverwijckstraat, (huisnummers 2 en 8 t/m 16). De eerste bewoner van nummer 2 was de weduwe Van Baal-van Alphen die een handel in manufacturen dreef. Na de oorlog werd het pand in gebruik genomen door de geallieerden en was het keuringsgebouw voor militairen. Vervolgens woonden er de artsen Alexander J.C.M. Brandenburg en E. Harangozo.  Vervolgens het pand van cartonagefabrikant Emanuel Mendels. Hij woonde er tot 1935. De nieuwe bewoner was arts Dirk B. Jochems. Nummer 10 huisvestte het bureau van de Raad van Arbeid, later het bureau voor geneeskundig onderzoek, controle ziektewet en de keuringsraad. De volgende huizen werden in 1933 bewoond door Theodorus van Mierlo, directeur van de gemeentelijke gasfabriek, assuradeur Caspar Houben en koopman Willem Verhoeven.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag