655567 - Monumentenzorg. Monument. NS station. Station Tilburg werd geopend op 5 oktober 1863. Het was het eindpunt van de eerste door de Maatschappij tot Exploitatie van StaatsSpoorwegen (SS) geopende spoorlijn, Breda – Tilburg (staatslijn E). Het huidige stationsgebouw werd gebouwd in 1965 naar een ontwerp van architect Koen van der Gaast. Het station bestaat voornamelijk uit een hoge, opmerkelijk vormgegeven 'zwevende' overkapping (ook wel kroepoekdak genoemd), waaronder de perrons en de restauratie liggen. - Foto's & Kaarten

Monumentenzorg. Monument. NS station. Station Tilburg werd geopend op 5 oktober 1863. Het was het eindpunt van de eerste door de Maatschappij tot Exploitatie van StaatsSpoorwegen (SS) geopende spoorlijn, Breda – Tilburg (staatslijn E). Het huidige stationsgebouw werd gebouwd in 1965 naar een ontwerp van architect Koen van der Gaast. Het station bestaat voornamelijk uit een hoge, opmerkelijk vormgegeven 'zwevende' overkapping (ook wel kroepoekdak genoemd), waaronder de perrons en de restauratie liggen.

Fotonummer["655567"]
PlaatsTilburg
Straat["Spoorlaan"]
FotograafFotograaf gemeente Tilburg
HerkomstGemeente Tilburg / Monumenetenzoerg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingMonumentenzorg. Monument. NS station. Station Tilburg werd geopend op 5 oktober 1863. Het was het eindpunt van de eerste door de Maatschappij tot Exploitatie van StaatsSpoorwegen (SS) geopende spoorlijn, Breda – Tilburg (staatslijn E). Het huidige stationsgebouw werd gebouwd in 1965 naar een ontwerp van architect Koen van der Gaast. Het station bestaat voornamelijk uit een hoge, opmerkelijk vormgegeven 'zwevende' overkapping (ook wel kroepoekdak genoemd), waaronder de perrons en de restauratie liggen.
Huisnummer35
Datum

655567 - Monumentenzorg. Monument. NS station. Station Tilburg werd geopend op 5 oktober 1863. Het was het eindpunt van de eerste door de Maatschappij tot Exploitatie van StaatsSpoorwegen (SS) geopende spoorlijn, Breda – Tilburg (staatslijn E). Het huidige stationsgebouw werd gebouwd in 1965 naar een ontwerp van architect Koen van der Gaast. Het station bestaat voornamelijk uit een hoge, opmerkelijk vormgegeven 'zwevende' overkapping (ook wel kroepoekdak genoemd), waaronder de perrons en de restauratie liggen.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag