067664 - GYMNASTIEK. Tegelmozaïek van de Tilburgse kunstenaar Frans MANDOS (1910-1977). Lokatie: kopgevel van de gymnastiekzaal van de R.K. Basisschool "Don Sarto", Oude Hilvarenbeekseweg 1. Realisatie 1969. Te midden van allerlei gymnastiektoestellen wordt het centrum van de voorstelling gevormd door een kind met een hoepel. Het is een speelse variant op de gebruikelijke illustratie in oude boeken over de menselijke anatomie, waarbij een naakte figuur met uitgestrekte armen en benen in een cirkel is geplaatst. Trefwoorden: Kunst in de openbare ruimte. Onderwijs. - Foto's & Kaarten

GYMNASTIEK. Tegelmozaïek van de Tilburgse kunstenaar Frans MANDOS (1910-1977). Lokatie: kopgevel van de gymnastiekzaal van de R.K. Basisschool "Don Sarto", Oude Hilvarenbeekseweg 1. Realisatie 1969. Te midden van allerlei gymnastiektoestellen wordt het centrum van de voorstelling gevormd door een kind met een hoepel. Het is een speelse variant op de gebruikelijke illustratie in oude boeken over de menselijke anatomie, waarbij een naakte figuur met uitgestrekte armen en benen in een cirkel is geplaatst. Trefwoorden: Kunst in de openbare ruimte. Onderwijs.

Fotonummer["067664"]
PlaatsTilburg
Straat["Oude Hilvarenbeekseweg"]
FotograafPaul van de Sande, Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingGYMNASTIEK. Tegelmozaïek van de Tilburgse kunstenaar Frans MANDOS (1910-1977). Lokatie: kopgevel van de gymnastiekzaal van de R.K. Basisschool "Don Sarto", Oude Hilvarenbeekseweg 1. Realisatie 1969. Te midden van allerlei gymnastiektoestellen wordt het centrum van de voorstelling gevormd door een kind met een hoepel. Het is een speelse variant op de gebruikelijke illustratie in oude boeken over de menselijke anatomie, waarbij een naakte figuur met uitgestrekte armen en benen in een cirkel is geplaatst. Trefwoorden: Kunst in de openbare ruimte. Onderwijs.
AnnotatiePaul van de Sande, Kunst onderweg. 212 kunstwerken in Tilburg. 2e herz. druk1992, nr. 70 / Paul van de Sande, Kunst onderweg. 166 kunstwerken in Tilburg. 1e druk 1986, nr. 60
Huisnummer1
Datum["1969"]

067664 - GYMNASTIEK. Tegelmozaïek van de Tilburgse kunstenaar Frans MANDOS (1910-1977). Lokatie: kopgevel van de gymnastiekzaal van de R.K. Basisschool "Don Sarto", Oude Hilvarenbeekseweg 1. Realisatie 1969. Te midden van allerlei gymnastiektoestellen wordt het centrum van de voorstelling gevormd door een kind met een hoepel. Het is een speelse variant op de gebruikelijke illustratie in oude boeken over de menselijke anatomie, waarbij een naakte figuur met uitgestrekte armen en benen in een cirkel is geplaatst.
Trefwoorden: Kunst in de openbare ruimte. Onderwijs.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag