604492 - Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Adrianus Josephus A. Schijvens; werd geboren op 1 maart 1876 in Tilburg en overleed op 18 januari 1945 in Tilburg. Bij de beschieting van de Duitsers op 17 januari 1945 in Tilburg-Noord viel een onevenredig groot aantal slachtoffers. Er sloegen vier granaten in, de eerste drie met een groot tijdsverschil tussen kwart voor negen en vier minuten voor één. Hulpverleners en nieuwsgierigen liepen het laatst getroffen pand in de Hasseltstraat in, waar een gewonde was. Op dat moment, het was precies één uur, sloeg een granaat in voor de Hasseltse kerk, tussen het publiek. Resultaat: 16 doden, een van hen Ad Schijvens. - Foto's & Kaarten

Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Adrianus Josephus A. Schijvens; werd geboren op 1 maart 1876 in Tilburg en overleed op 18 januari 1945 in Tilburg. Bij de beschieting van de Duitsers op 17 januari 1945 in Tilburg-Noord viel een onevenredig groot aantal slachtoffers. Er sloegen vier granaten in, de eerste drie met een groot tijdsverschil tussen kwart voor negen en vier minuten voor één. Hulpverleners en nieuwsgierigen liepen het laatst getroffen pand in de Hasseltstraat in, waar een gewonde was. Op dat moment, het was precies één uur, sloeg een granaat in voor de Hasseltse kerk, tussen het publiek. Resultaat: 16 doden, een van hen Ad Schijvens.

Fotonummer["604492"]
PlaatsTilburg
Straat["Hasseltstraat"]
Datering vanaf1945
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingTweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Adrianus Josephus A. Schijvens; werd geboren op 1 maart 1876 in Tilburg en overleed op 18 januari 1945 in Tilburg. Bij de beschieting van de Duitsers op 17 januari 1945 in Tilburg-Noord viel een onevenredig groot aantal slachtoffers. Er sloegen vier granaten in, de eerste drie met een groot tijdsverschil tussen kwart voor negen en vier minuten voor één. Hulpverleners en nieuwsgierigen liepen het laatst getroffen pand in de Hasseltstraat in, waar een gewonde was. Op dat moment, het was precies één uur, sloeg een granaat in voor de Hasseltse kerk, tussen het publiek. Resultaat: 16 doden, een van hen Ad Schijvens.
Annotatiezie ook: 'Het Leven gebroken' door Ad de Beer en Gerrit Kobes, hoofdstuk 8, pag. 149-152
Huisnummer195
Datum

604492 - Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Adrianus Josephus A. Schijvens; werd geboren op 1 maart 1876 in Tilburg en overleed op 18 januari 1945 in Tilburg. 
Bij de beschieting van de Duitsers op 17 januari 1945 in Tilburg-Noord viel een onevenredig groot aantal slachtoffers. Er sloegen vier granaten in, de eerste drie met een groot tijdsverschil tussen kwart voor negen en vier minuten voor één. Hulpverleners en nieuwsgierigen liepen het laatst getroffen pand in de Hasseltstraat in, waar een gewonde was. Op dat moment, het was precies één uur, sloeg een granaat in voor de Hasseltse kerk, tussen het publiek. Resultaat: 16 doden, een van hen Ad Schijvens.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag