91862 - Dit raadhuis is gebouwd in 1929 op de plek waar voorheen een herberg heeft gestaan. Die herberg heette Het Gouden Kruis. Nog langer geleden woonde daar de dominee. Links de "protestantse poort" naar het protestantse deel van de begraafplaats. De Raadhuisstraat, de Markstraat en de Hoofdstraat waren de drie belangrijkste straten in het oude dorp Terheijden. Daar stonden de huizen van de notabelen en van de grote en kleine zelfstandigen. - Foto's & Kaarten

Dit raadhuis is gebouwd in 1929 op de plek waar voorheen een herberg heeft gestaan. Die herberg heette Het Gouden Kruis. Nog langer geleden woonde daar de dominee. Links de "protestantse poort" naar het protestantse deel van de begraafplaats. De Raadhuisstraat, de Markstraat en de Hoofdstraat waren de drie belangrijkste straten in het oude dorp Terheijden. Daar stonden de huizen van de notabelen en van de grote en kleine zelfstandigen.

DownloadbaarJa
Fotonummer["91862"]
Plaats(en)Terheijden
Straat["Raadhuisstraat"]
WijkCentrum
Datering vanaf1930
Uiterlijke vormansichtkaart
Uitgebreide omschrijvingDit raadhuis is gebouwd in 1929 op de plek waar voorheen een herberg heeft gestaan. Die herberg heette Het Gouden Kruis. Nog langer geleden woonde daar de dominee. Links de "protestantse poort" naar het protestantse deel van de begraafplaats. De Raadhuisstraat, de Markstraat en de Hoofdstraat waren de drie belangrijkste straten in het oude dorp Terheijden. Daar stonden de huizen van de notabelen en van de grote en kleine zelfstandigen.
Huisnummer2
Datum

91862 - Dit raadhuis is gebouwd in 1929 op de plek waar voorheen een herberg heeft gestaan. Die herberg heette Het Gouden Kruis. Nog langer geleden woonde daar de dominee. Links de "protestantse poort" naar het protestantse deel van de begraafplaats.
De Raadhuisstraat, de Markstraat en de Hoofdstraat waren de drie belangrijkste straten in het oude dorp Terheijden. Daar stonden de huizen van de notabelen en van de grote en kleine zelfstandigen.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag