054506 - Villa Jachtlust aan de Paardenstraat werd gebouwd door Hector Majoie, geboren te Tilburg op 20 maart 1834, rentenier, steenfabrikant en candidaat-notaris. Hij was getrouwd met Jeannette de Ruydts. Op 8 december 1892 vertrok hij met zijn vrouw naar Brussel, waar hij op 24 september 1903 overleed. Een jaar later werd Mattheus Petrus Franciscus (Tjeuke) de Lang, sigarenfabrikant, de nieuwe bewoner. Hij werd in Hilvarenbeek geboren op 17 mei 1868 en was getrouwd met de Tilburgse Elisabeth van Geloven. Begin jaren zeventig van de 20e eeuw zocht de gemeente Hilvarenbeek naar een plaats voor de bouw van een nieuw cultureel centrum. Jachtlust werd met dit doel gekocht en in 1976 afgebroken. Het centrum kwam er niet en pas in 1989 werd ter plaatse begonnen met huizenbouw. Alleen de gevelsteen boven de voordeur van de villa met de naam Jachtlust bleef bewaard. Op de ansichtkaart op de kar Frans van Hees. Links vooraan v.l.n.r. Toon van Raak met zijn neefje Kees van Raak, Harrie van Oirschot en Jan Schellekens. Rechts bij de poort Miet Hooijen uit Middelbeers, dienstbode op Jachtlust. - Foto's & Kaarten

Villa Jachtlust aan de Paardenstraat werd gebouwd door Hector Majoie, geboren te Tilburg op 20 maart 1834, rentenier, steenfabrikant en candidaat-notaris. Hij was getrouwd met Jeannette de Ruydts. Op 8 december 1892 vertrok hij met zijn vrouw naar Brussel, waar hij op 24 september 1903 overleed. Een jaar later werd Mattheus Petrus Franciscus (Tjeuke) de Lang, sigarenfabrikant, de nieuwe bewoner. Hij werd in Hilvarenbeek geboren op 17 mei 1868 en was getrouwd met de Tilburgse Elisabeth van Geloven. Begin jaren zeventig van de 20e eeuw zocht de gemeente Hilvarenbeek naar een plaats voor de bouw van een nieuw cultureel centrum. Jachtlust werd met dit doel gekocht en in 1976 afgebroken. Het centrum kwam er niet en pas in 1989 werd ter plaatse begonnen met huizenbouw. Alleen de gevelsteen boven de voordeur van de villa met de naam Jachtlust bleef bewaard. Op de ansichtkaart op de kar Frans van Hees. Links vooraan v.l.n.r. Toon van Raak met zijn neefje Kees van Raak, Harrie van Oirschot en Jan Schellekens. Rechts bij de poort Miet Hooijen uit Middelbeers, dienstbode op Jachtlust.

Fotonummer["054506"]
PlaatsHilvarenbeek
Straat["Paardenstraat"]
Datering vanaf1910
HerkomstCollectie J. van Gils, Hilvarenbeek
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingVilla Jachtlust aan de Paardenstraat werd gebouwd door Hector Majoie, geboren te Tilburg op 20 maart 1834, rentenier, steenfabrikant en candidaat-notaris. Hij was getrouwd met Jeannette de Ruydts. Op 8 december 1892 vertrok hij met zijn vrouw naar Brussel, waar hij op 24 september 1903 overleed. Een jaar later werd Mattheus Petrus Franciscus (Tjeuke) de Lang, sigarenfabrikant, de nieuwe bewoner. Hij werd in Hilvarenbeek geboren op 17 mei 1868 en was getrouwd met de Tilburgse Elisabeth van Geloven. Begin jaren zeventig van de 20e eeuw zocht de gemeente Hilvarenbeek naar een plaats voor de bouw van een nieuw cultureel centrum. Jachtlust werd met dit doel gekocht en in 1976 afgebroken. Het centrum kwam er niet en pas in 1989 werd ter plaatse begonnen met huizenbouw. Alleen de gevelsteen boven de voordeur van de villa met de naam Jachtlust bleef bewaard. Op de ansichtkaart op de kar Frans van Hees. Links vooraan v.l.n.r. Toon van Raak met zijn neefje Kees van Raak, Harrie van Oirschot en Jan Schellekens. Rechts bij de poort Miet Hooijen uit Middelbeers, dienstbode op Jachtlust.
AnnotatieHilvarenbeek en zijn kerkdorpen, p 42. Jef van Gils, Hilvarenbeek onder de koningen. Een Kempisch dorp in de 19 eeuw (Hilvarenbeek 2006) p. 13.
Datum

054506 - Villa Jachtlust aan de Paardenstraat werd gebouwd door Hector Majoie, geboren te Tilburg op 20 maart 1834, rentenier, steenfabrikant en candidaat-notaris. Hij was getrouwd met Jeannette de Ruydts. Op 8 december 1892 vertrok hij met zijn vrouw naar Brussel, waar hij op 24 september 1903 overleed. Een jaar later werd Mattheus Petrus Franciscus (Tjeuke) de Lang, sigarenfabrikant, de nieuwe bewoner. Hij werd in Hilvarenbeek geboren op 17 mei 1868 en was getrouwd met de Tilburgse Elisabeth van Geloven. Begin jaren zeventig van de 20e eeuw zocht de gemeente Hilvarenbeek naar een plaats voor de bouw van een nieuw cultureel centrum. Jachtlust werd met dit doel gekocht en in 1976 afgebroken. Het centrum kwam er niet en pas in 1989 werd ter plaatse begonnen met huizenbouw. Alleen de gevelsteen boven de voordeur van de villa met de naam Jachtlust bleef bewaard. Op de ansichtkaart op de kar Frans van Hees. Links vooraan v.l.n.r. Toon van Raak met zijn neefje Kees van Raak, Harrie van Oirschot en Jan Schellekens. Rechts bij de poort Miet Hooijen uit Middelbeers, dienstbode op Jachtlust.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag