604515 - Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Henricus Martinus van de Wouw; werd geboren op 6 juni 1923 in Tilburg en overleed op 9 januari 1945 in het concentratiekamp Neuengamme, Duitsland . Werkweigeraars en contractbrekers die opgespoord werden, werden vóór het ondergaan van straf naar het concentratiekamp Amersfoort, Ommen of Vught gestuurd en vandaar naar andere kampen in Duitsland of naar een Arbeitserziehungdlager. Sommigen bleven gevangen zitten in het concentratiekampsysteem, anderen werden, nadat zij hun straf hadden uitgezeten, in Duitsland te werk gesteld. Henricus van de Wouw werd op 18 augustus 1944 gearresteerd in Tilburg en overleed in Duitsland aan de gevolgen van een longontsteking. - Foto's & Kaarten

Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Henricus Martinus van de Wouw; werd geboren op 6 juni 1923 in Tilburg en overleed op 9 januari 1945 in het concentratiekamp Neuengamme, Duitsland . Werkweigeraars en contractbrekers die opgespoord werden, werden vóór het ondergaan van straf naar het concentratiekamp Amersfoort, Ommen of Vught gestuurd en vandaar naar andere kampen in Duitsland of naar een Arbeitserziehungdlager. Sommigen bleven gevangen zitten in het concentratiekampsysteem, anderen werden, nadat zij hun straf hadden uitgezeten, in Duitsland te werk gesteld. Henricus van de Wouw werd op 18 augustus 1944 gearresteerd in Tilburg en overleed in Duitsland aan de gevolgen van een longontsteking.

DownloadbaarOp aanvraag
Fotonummer["604515"]
Plaats(en)Tilburg
Straat["Atelierstraat"]
Datering vanaf1945
Uiterlijke vormfoto
Uitgebreide omschrijvingTweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Henricus Martinus van de Wouw; werd geboren op 6 juni 1923 in Tilburg en overleed op 9 januari 1945 in het concentratiekamp Neuengamme, Duitsland . Werkweigeraars en contractbrekers die opgespoord werden, werden vóór het ondergaan van straf naar het concentratiekamp Amersfoort, Ommen of Vught gestuurd en vandaar naar andere kampen in Duitsland of naar een Arbeitserziehungdlager. Sommigen bleven gevangen zitten in het concentratiekampsysteem, anderen werden, nadat zij hun straf hadden uitgezeten, in Duitsland te werk gesteld. Henricus van de Wouw werd op 18 augustus 1944 gearresteerd in Tilburg en overleed in Duitsland aan de gevolgen van een longontsteking.
Annotatiezie ook: 'Het Leven gebroken' door Ad de Beer en Gerrit Kobes; hoofdstuk 3, pag. 76-83
Huisnummer56
Datum

604515 - Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Henricus Martinus van de Wouw; werd geboren op 6 juni 1923 in Tilburg en overleed op 9 januari 1945 in het concentratiekamp Neuengamme, Duitsland .
Werkweigeraars en contractbrekers die opgespoord werden, werden vóór het ondergaan van straf naar het concentratiekamp Amersfoort, Ommen of Vught gestuurd en vandaar naar andere kampen in Duitsland of naar een Arbeitserziehungdlager. Sommigen bleven gevangen zitten in het concentratiekampsysteem, anderen werden, nadat zij hun straf hadden uitgezeten, in Duitsland te werk gesteld. Henricus van de Wouw werd op 18 augustus 1944 gearresteerd in Tilburg en overleed in Duitsland aan de gevolgen van een longontsteking.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag