067717 - Odulphus. Beeld van ST. ODULPHUS in de voorgevel van het St. Odulphuslyceum, Noordhoekring 99, naast de inrijpoort. Het beeld is gemaakt door Albert VERSCHUUREN (Tilburg 1887- Oosterhout 1953) en het werd aangeboden door oud-leerlingen van de school, bij gelegenheid van de ingebruikname van het nieuwe gebouw op 20-10-1930. Ook Verschuuren behoorde tot de oud-leerlingen. Materiaal: Brauvilliers (Franse kalksteen). De patroonheilige van de school werd in de 9e eeuw geboren in Oirschot, waar hij enige tijd pastoor was. Later verrichtte hij zendingswerk in Friesland. Hij stichtte een kapittel in Stavoren, reden waarom Odulphus vaak wordt afgebeeld als kannunnik, een traditie waaraan Verschuuren heeft vastgehouden. De foto dateert uit 1986. Trefwoorden: Kunst in de openbare ruimte. Onderwijs. - Foto's & Kaarten

Odulphus. Beeld van ST. ODULPHUS in de voorgevel van het St. Odulphuslyceum, Noordhoekring 99, naast de inrijpoort. Het beeld is gemaakt door Albert VERSCHUUREN (Tilburg 1887- Oosterhout 1953) en het werd aangeboden door oud-leerlingen van de school, bij gelegenheid van de ingebruikname van het nieuwe gebouw op 20-10-1930. Ook Verschuuren behoorde tot de oud-leerlingen. Materiaal: Brauvilliers (Franse kalksteen). De patroonheilige van de school werd in de 9e eeuw geboren in Oirschot, waar hij enige tijd pastoor was. Later verrichtte hij zendingswerk in Friesland. Hij stichtte een kapittel in Stavoren, reden waarom Odulphus vaak wordt afgebeeld als kannunnik, een traditie waaraan Verschuuren heeft vastgehouden. De foto dateert uit 1986. Trefwoorden: Kunst in de openbare ruimte. Onderwijs.

Fotonummer["067717"]
PlaatsTilburg
Straat["Noordhoekring"]
Datering vanaf1930
FotograafHorsen, Ton van
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingOdulphus. Beeld van ST. ODULPHUS in de voorgevel van het St. Odulphuslyceum, Noordhoekring 99, naast de inrijpoort. Het beeld is gemaakt door Albert VERSCHUUREN (Tilburg 1887- Oosterhout 1953) en het werd aangeboden door oud-leerlingen van de school, bij gelegenheid van de ingebruikname van het nieuwe gebouw op 20-10-1930. Ook Verschuuren behoorde tot de oud-leerlingen. Materiaal: Brauvilliers (Franse kalksteen). De patroonheilige van de school werd in de 9e eeuw geboren in Oirschot, waar hij enige tijd pastoor was. Later verrichtte hij zendingswerk in Friesland. Hij stichtte een kapittel in Stavoren, reden waarom Odulphus vaak wordt afgebeeld als kannunnik, een traditie waaraan Verschuuren heeft vastgehouden. De foto dateert uit 1986. Trefwoorden: Kunst in de openbare ruimte. Onderwijs.
Huisnummer99
Datum

067717 - Odulphus. Beeld van ST. ODULPHUS in de voorgevel van het St. Odulphuslyceum, Noordhoekring 99, naast de inrijpoort. Het beeld is gemaakt door Albert VERSCHUUREN (Tilburg 1887- Oosterhout 1953) en het werd aangeboden door oud-leerlingen van de school, bij gelegenheid van de ingebruikname van het nieuwe gebouw op 20-10-1930. Ook Verschuuren behoorde tot de oud-leerlingen. Materiaal: Brauvilliers (Franse kalksteen).
De patroonheilige van de school werd in de 9e eeuw geboren in Oirschot, waar hij enige tijd pastoor was. Later verrichtte hij zendingswerk in Friesland. Hij stichtte een kapittel in Stavoren, reden waarom Odulphus  vaak wordt afgebeeld als kannunnik, een traditie waaraan Verschuuren heeft vastgehouden. De foto dateert uit 1986.

Trefwoorden: Kunst in de openbare ruimte. Onderwijs.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag