043835 - Aan de Vernisstraat 53 (huidige Surinamestraat) vierden Cornelus Laurijssen, wolwasser geboren te Tilburg op 5-5-1867 en Maria Catherina van Puijfelik geboren te Tilburg 22-6-1862 hun gouden bruiloft. Zij trouwden in Tilburg op 2-5-1889. Kees en Mieke staan afgebeeld op een sigarenbandje.Dit was vroeger tamelijk gangbaar.Kees werkte als wolwasser bij Jan Pessers aan de van Bylandtstraat. Zittend op de voorgrond met pijpekrullen kleindochter Tony Weijters.Vlak achter het gouden bruidspaar staat (met muts) Betje Laurijssen, zij was voorbidster in de Hasseltse kapel.Links achter haar met muts staat Marie Laurijssen. Helemaal rechts achteraan Annie Neve-Spijkers (kokkin op de bruiloft).Tweede vrouw rechts van de gouden bruid schoondochter Marie Damen.Staande achter haar,met sigaar, haar man Willem Laurijssen.Rechts van de gouden bruid, dochter Mieke Laurijssen achter haar haar man, Toon van Loon oudoom van Noud van Loon (fietsenspeciaalzaak) - Foto's & Kaarten

Aan de Vernisstraat 53 (huidige Surinamestraat) vierden Cornelus Laurijssen, wolwasser geboren te Tilburg op 5-5-1867 en Maria Catherina van Puijfelik geboren te Tilburg 22-6-1862 hun gouden bruiloft. Zij trouwden in Tilburg op 2-5-1889. Kees en Mieke staan afgebeeld op een sigarenbandje.Dit was vroeger tamelijk gangbaar.Kees werkte als wolwasser bij Jan Pessers aan de van Bylandtstraat. Zittend op de voorgrond met pijpekrullen kleindochter Tony Weijters.Vlak achter het gouden bruidspaar staat (met muts) Betje Laurijssen, zij was voorbidster in de Hasseltse kapel.Links achter haar met muts staat Marie Laurijssen. Helemaal rechts achteraan Annie Neve-Spijkers (kokkin op de bruiloft).Tweede vrouw rechts van de gouden bruid schoondochter Marie Damen.Staande achter haar,met sigaar, haar man Willem Laurijssen.Rechts van de gouden bruid, dochter Mieke Laurijssen achter haar haar man, Toon van Loon oudoom van Noud van Loon (fietsenspeciaalzaak)

Fotonummer["043835"]
PlaatsTilburg
Straat["Surinamestraat","Vernisstraat"]
WijkGoirke
Datering vanaf02-05-1939
FotograafSchmidlin, Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingAan de Vernisstraat 53 (huidige Surinamestraat) vierden Cornelus Laurijssen, wolwasser geboren te Tilburg op 5-5-1867 en Maria Catherina van Puijfelik geboren te Tilburg 22-6-1862 hun gouden bruiloft. Zij trouwden in Tilburg op 2-5-1889. Kees en Mieke staan afgebeeld op een sigarenbandje.Dit was vroeger tamelijk gangbaar.Kees werkte als wolwasser bij Jan Pessers aan de van Bylandtstraat. Zittend op de voorgrond met pijpekrullen kleindochter Tony Weijters.Vlak achter het gouden bruidspaar staat (met muts) Betje Laurijssen, zij was voorbidster in de Hasseltse kapel.Links achter haar met muts staat Marie Laurijssen. Helemaal rechts achteraan Annie Neve-Spijkers (kokkin op de bruiloft).Tweede vrouw rechts van de gouden bruid schoondochter Marie Damen.Staande achter haar,met sigaar, haar man Willem Laurijssen.Rechts van de gouden bruid, dochter Mieke Laurijssen achter haar haar man, Toon van Loon oudoom van Noud van Loon (fietsenspeciaalzaak)
AnnotatieTilburg BR 1921-1939 47/87. Brabants Dagblad, rubriek Weerzien 9-5-2001 Gepubliceerd in "Tilburg gefotografeerd door Schmidlin", pag. 45.
Datum

043835 - Aan de Vernisstraat 53 (huidige Surinamestraat) vierden Cornelus Laurijssen, wolwasser geboren te Tilburg op 5-5-1867 en Maria Catherina van Puijfelik geboren te Tilburg 22-6-1862 hun gouden bruiloft. Zij trouwden in Tilburg op 2-5-1889.  Kees en Mieke staan afgebeeld op een sigarenbandje.Dit was vroeger tamelijk gangbaar.Kees werkte als wolwasser bij Jan Pessers aan de van Bylandtstraat. Zittend op de voorgrond met pijpekrullen kleindochter Tony Weijters.Vlak achter het gouden bruidspaar staat (met muts) Betje Laurijssen, zij was voorbidster in de Hasseltse kapel.Links achter haar met muts staat Marie Laurijssen. Helemaal rechts achteraan Annie Neve-Spijkers (kokkin op de bruiloft).Tweede vrouw rechts van de gouden bruid schoondochter Marie Damen.Staande achter haar,met sigaar, haar man Willem Laurijssen.Rechts van de gouden bruid, dochter Mieke Laurijssen achter haar haar man, Toon van Loon oudoom van Noud van Loon (fietsenspeciaalzaak)
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag