081128 - Voetbal. Jos Martens, 40 jaar R.A.C. Rijensche Amateurs Club. De voetbalclub RAC werd in 1928 geinstigeerd door voetbal enthousiast kapelaan Van Mierlo. Tot de oprichters behoorden o.a. Frans Toonders, Jan van Gestel, Gerrit Martens en de "witte" Geerts. Pas in 1930 kreeg men een eigen voetbalveld. Daarvoor werd gespeeld op het terrein van Ericsson Telefoon mij. en op 'Het Pils' terrein. Vanaf 1933 klom RAC op tot de eerste klasse, zakte weer terug naar de tweede klasse, slaagde erin zich wederom op te trekken etc. etc. Later zou Jos Mertens jarenlang de grote animator en inspirator zijn voor de RAC veteranen en in 1968 wordt hij op passen wijze geëerd: het Nederlaag toernooi van RAC draagt vanaf die tijd zijn naam! Vanaf seizoen 2003 - 2004 gaan RAC en EVV (fusie) samen verder als v.v.Rijen. - Foto's & Kaarten

Voetbal. Jos Martens, 40 jaar R.A.C. Rijensche Amateurs Club. De voetbalclub RAC werd in 1928 geinstigeerd door voetbal enthousiast kapelaan Van Mierlo. Tot de oprichters behoorden o.a. Frans Toonders, Jan van Gestel, Gerrit Martens en de "witte" Geerts. Pas in 1930 kreeg men een eigen voetbalveld. Daarvoor werd gespeeld op het terrein van Ericsson Telefoon mij. en op 'Het Pils' terrein. Vanaf 1933 klom RAC op tot de eerste klasse, zakte weer terug naar de tweede klasse, slaagde erin zich wederom op te trekken etc. etc. Later zou Jos Mertens jarenlang de grote animator en inspirator zijn voor de RAC veteranen en in 1968 wordt hij op passen wijze geëerd: het Nederlaag toernooi van RAC draagt vanaf die tijd zijn naam! Vanaf seizoen 2003 - 2004 gaan RAC en EVV (fusie) samen verder als v.v.Rijen.

Fotonummer["081128"]
PlaatsRijen
Datering vanaf27-08-1968
FotograafHans Chabot
Herkomst2833 Collectie foto's gemeente Gilze en Rijen
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingVoetbal. Jos Martens, 40 jaar R.A.C. Rijensche Amateurs Club. De voetbalclub RAC werd in 1928 geinstigeerd door voetbal enthousiast kapelaan Van Mierlo. Tot de oprichters behoorden o.a. Frans Toonders, Jan van Gestel, Gerrit Martens en de "witte" Geerts. Pas in 1930 kreeg men een eigen voetbalveld. Daarvoor werd gespeeld op het terrein van Ericsson Telefoon mij. en op 'Het Pils' terrein. Vanaf 1933 klom RAC op tot de eerste klasse, zakte weer terug naar de tweede klasse, slaagde erin zich wederom op te trekken etc. etc. Later zou Jos Mertens jarenlang de grote animator en inspirator zijn voor de RAC veteranen en in 1968 wordt hij op passen wijze geëerd: het Nederlaag toernooi van RAC draagt vanaf die tijd zijn naam! Vanaf seizoen 2003 - 2004 gaan RAC en EVV (fusie) samen verder als v.v.Rijen.
Datum

081128 - Voetbal. Jos Martens, 40 jaar R.A.C. Rijensche Amateurs Club. De voetbalclub RAC werd in 1928 geinstigeerd door voetbal enthousiast kapelaan Van Mierlo. Tot de oprichters behoorden o.a. Frans  Toonders, Jan van Gestel, Gerrit Martens en de "witte" Geerts. Pas in 1930 kreeg men een eigen voetbalveld. Daarvoor werd gespeeld op het terrein van Ericsson Telefoon mij. en op 'Het Pils' terrein. 
Vanaf 1933 klom RAC op tot de eerste klasse, zakte weer terug naar de tweede klasse, slaagde erin zich wederom op te trekken etc. etc. 
Later zou Jos Mertens jarenlang de grote animator en  inspirator zijn voor de RAC veteranen en in 1968 wordt hij op passen wijze geëerd: het Nederlaag toernooi van RAC draagt vanaf die tijd zijn naam!
Vanaf seizoen 2003 - 2004 gaan RAC en EVV (fusie) samen verder als v.v.Rijen.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag