90928 - Made en Drimmelen. De pastorie in Stuivezand. De mensen op de foto werkten veelal bij de bouw van de kerk. De Blasius kerk en pastorie werden gebouwd door aannemer Leijten, waarschijnlijk uit Oosterhout. De architect van het geheel was J. Oomen. De inwoners van Stuivezand voerden een felle strijd met de gemeente Oosterhout, die weigerde een school te stichten, men eiste eerst een kerk, maar daarna moest de gemeente Oosterhout gedwongen door diverse rechtszaken, toch een school stichten. - Foto's & Kaarten

Made en Drimmelen. De pastorie in Stuivezand. De mensen op de foto werkten veelal bij de bouw van de kerk. De Blasius kerk en pastorie werden gebouwd door aannemer Leijten, waarschijnlijk uit Oosterhout. De architect van het geheel was J. Oomen. De inwoners van Stuivezand voerden een felle strijd met de gemeente Oosterhout, die weigerde een school te stichten, men eiste eerst een kerk, maar daarna moest de gemeente Oosterhout gedwongen door diverse rechtszaken, toch een school stichten.

Fotonummer["90928"]
PlaatsMade
Straat["Zuideindsestraat"]
WijkStuivezand
Datering vanaf1930
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingMade en Drimmelen. De pastorie in Stuivezand. De mensen op de foto werkten veelal bij de bouw van de kerk. De Blasius kerk en pastorie werden gebouwd door aannemer Leijten, waarschijnlijk uit Oosterhout. De architect van het geheel was J. Oomen. De inwoners van Stuivezand voerden een felle strijd met de gemeente Oosterhout, die weigerde een school te stichten, men eiste eerst een kerk, maar daarna moest de gemeente Oosterhout gedwongen door diverse rechtszaken, toch een school stichten.
Datum

90928 - Made en Drimmelen. De pastorie in Stuivezand. De mensen op de foto werkten veelal bij de bouw van de kerk. De Blasius  kerk en pastorie werden gebouwd door aannemer Leijten, waarschijnlijk uit Oosterhout. De architect van het geheel was J. Oomen. 
De inwoners van Stuivezand voerden een felle strijd met de gemeente Oosterhout, die weigerde een school te stichten, men eiste  eerst een kerk, maar daarna moest de gemeente Oosterhout gedwongen door diverse rechtszaken, toch een school stichten.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag