Aanvulling van Zoeken in Indexen

1
30-05-2024

Het onderdeel Zoeken in Indexen is uitgebreid. Er staan inmiddels een groot deel van de regesten die Wim de Bakker gemaakt heeft van de schepenprotocollen van Oisterwijk en Moergestel op de website. Ruim 37.000 regesten hebben we nu doorzoekbaar online staan.

De regesten zijn gekoppeld aan de scans op registerniveau. Dus je kunt op zoek naar de scan van de originele akte in het register op basis waarvan het regest gemaakt is.

Daarmee is een groot deel van de schepenbankbronnen van Oisterwijk en Moergestel in een keer te doorzoeken. Vervolgens kun je betrekkelijk eenvoudig het origineel raadplegen.

Van Schepenbank Oisterwijk zijn de inventarisnummer 168 (1461) tot en met 295 (1600) beschikbaar

Van Schepenbank Moergestel zijn de inventarisnummers 283 (1455) tot en met 325 (1810) beschikbaar.

Als je de schepenbankakten wilt doorzoeken, kies dan bij 'Type Register' voor schepenbankakten. Spreekt voor zich!

Hoewel deze manier van zoeken een hele verbetering is zijn we als Regionaal Archief Tilburg al een tijdje ook een andere weg ingeslagen met Transkribus. De inzet van deze software kan met behulp van AI (Artificial Intelligence) in een hoog tempo Integrale transcripties maken van oude handschriften. Tot die tijd is dit een mooie tussenoplossing.

We verwachten dit jaar nog de rest van het Vele Handen Project van de notarisakten aan de Indexen toe te voegen. Dan hebben we opnieuw een grote stap gezet om de informatie laagdrempelig toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Zoeken in Indexen

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag