Aanwinst: Tilburg Tattoos in de collectie

4
18-04-2023
  • filmcollectie
  • aanwinst
  • films
  • Tilburg
Tilburg Tattoo - foto Maria van der Heyden

In het TijdLab is vanaf begin maart de expositie Tilburg Tattoo – Verhalen onder je huid te zien met mensen die hun liefde voor Tilburg uiten met een tatoeage. Stadsmuseum Tilburg fotografeerde én filmde de deelnemers aan de expositie. Op 18 april voegen wij deze beelden toe aan onze beeldcollectie. Een bijzondere aanwinst!

Stadsmuseum Tilburg gaat hiermee op zoek naar de liefde voor de stad en de uitingen die mensen geven aan deze identiteit. Je vindt er tattoos van onder andere de Heuvelse Kerk, voetbalclub Willem II en koning Willem II, het getal 013 (op arm, been, vingers en lip), verschillende skylines, gebouwen en meepesaant kom je er ook de Kaaibaant tegen.
De expositie is te vinden op de eerste verdieping van de Bibliotheek LocHal in het TijdLab en nog te zien tot en met eind mei 2023.

Door deze beelden op te nemen in de collectie van Regionaal Archief Tilburg, worden ze zeker gesteld voor de toekomst en voor altijd bewaard. De foto’s en films vormen vanaf vandaag onderdeel van de uitgebreide foto- en filmcollectie van het archief en de films komen automatisch ook terecht in de brede beeldbank BrabantinBeelden. De foto’s zijn gemaakt door Maria van der Heyden, de films door Job van Etten. 

De reden dat we ze precies vandaag, 18 april 2023, aan de collectie toevoegen, is omdat op deze dag in 1809 Tilburg stadsrechten kreeg van Lodewijk Napoleon. We vieren dat als de Verjaardag van Tilburg. De aanwinst zien we dan ook als een klein cadeautje voor de jarige stad.

Een leuk weetje: op 18 april worden in het TijdLab Tilburgse plaktattoos uitgedeeld, zodat iedereen tijdelijk die liefde voor Tilburg op de huid kan dragen. Deze plaktattoo is ontworpen door tattoo-artist Frankie Deny, één van de deelnemers aan de expositie. Zorg dat je er op tijd bij bent, er wordt uitgedeeld zolang de voorraad strekt! 

Onderstaand filmpje geeft een eerste indruk van de beelden die zijn opgenomen in de collectie.


Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag