Podcast 'Mijn Tilburgse, feministische voormoeders', afl. 1

6
01-02-2023
 • podcast
 • Vrouwenkafee
 • Vrouwencentrum
 • Sanne Schraa
 • Tilburg

In de allereerste aflevering van de podcast-serie ‘Mijn Tilburgse, feministische voormoeders’ duikt historisch onderzoeker Sanne Schraa de archieven in van de Tilburgse vrouwenorganisaties het Vrouwencentrum en het Vrouwenkafee. Daarmee probeert zij zich een beeld te vormen van de opkomst van de vrouwenbeweging in Tilburg vanaf de jaren zeventig.   

De eerste feminist die zij spreekt is de Nederlandse Carla Wijntjes, woonachtig in Tilburg en actief binnen de Tilburgse vrouwenbeweging in de jaren zeventig. Vanaf het moment dat het Vrouwenkafee in Tilburg haar deuren opende, was Carla aanwezig.     

Beluister hieronder aflevering 1: De Tilburgse feminist. De podcast is ook te horen op o.a. Springcast en Spotify en via   www.regionaalarchieftilburg.nl. Aflevering 2 is vanaf 7 februari te beluisteren. Ben je enthousiast of wil je reageren? Laat dan een berichtje voor Sanne of ons achter onderaan de blog. We kijken ernaar uit om jullie reacties te lezen.

 

Historische foto: Het Vrouwenkafee op 11 februari 1981.  Fotograaf: persbureau Van Eijndhoven, collectie Regionaal Archief Tilburg. 

 

2 reacties

Reageren
 1. Sanne | Feb 07, 2023
  Hi Carla, dank voor je enthousiaste reactie, en voor je complimenten! Daar doe ik het allemaal voor (en Regionaal Archief Tilburg ook!): om vrouwen een verdiende plek te geven in de archieven en de geschiedschrijving. Groetjes, Sanne
 2. Carla | Feb 06, 2023
  Fantastisch dat deze herinnering is gemaakt! Want vrouwen raken nogal eens snel in de vergetelheid. Dat is immers op allerhande vlakken gebeurd: kunst, politiek, medisch, noem het maar op, dankbaar dat Sanne Schraa dit heeft willen maken, en dat onze geschiedenis in het archief bewaard wordt en kan worden opgezocht!

  Reageren

  Contact en informatie
  sluit Hulp nodig?
  We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
  Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

  sluit Online op dit moment
  chatOnline -
  Stel een vraag