Bezoek de studiezaal: maak een afspraak

15
27-09-2022
 • studiezaal
 • dakrenovatie
 • heropening
Studiezaal

Vanaf 11 oktober 2022 staat de deur van de studiezaal weer open voor onderzoek. Driekwart jaar was de studiezaal niet te gebruiken vanwege werkzaamheden aan het dak van Regionaal Archief Tilburg. We zijn verheugd dat we eindelijk weer gewoon archiefonderzoekers kunnen ontvangen! 

Het zijn rare tijden geweest: de sluitingen vanwege corona en daarna de dakrenovatie. We hebben daardoor in de afgelopen jaren wel onze digitale dienstverlening kunnen optimaliseren én we hebben gemerkt hoe prettig het is als onderzoekers van tevoren een afspraak maken. De benodigde stukken kunnen we dan al klaar leggen en dat scheelt wachttijd voor de studiezaalbezoeker.  

Vanaf 11 oktober zijn we weer als vanouds open op dinsdag en vrijdag van 9.30 tot 17.00 uur. Wil je onderzoek komen doen, maak dan van te voren een afspraak. Zo kunnen wij ons voorbereiden op jouw komst door bijvoorbeeld de stukken alvast klaar te zetten. Wil je zeker zijn dat alle stukken aanwezig zijn? Zorg dan dat je vijf werkdagen van te voren jouw afspraak hebt gemaakt. Een afspraak maken kan via info@regionaalarchieftilburg.nl.

De bibliotheek is weer ingericht, dus alle boeken zijn weer beschikbaar. Ook kunnen evenementen van het archief en Stadsmuseum Tilburg weer plaatsvinden in de studiezaal op de momenten dat die niet in gebruik is voor onderzoek. En die mogelijkheid wordt meteen goed benut! Op 26 oktober presenteren we 'Bevrijd van de vergetelheid'. Onderzoeksgids slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, zaterdag 5 november hebben we een open dag met extra aandacht voor heemkundekring De Kleine Meijerij en later dit jaar houden we een symposium over vrouwenemancipatie: Vrouw, waar ben je nou? Archieven, emancipatie en zichtbaarheid.  

Als je komt kun je meteen de wand bekijken met nieuwe afbeeldingen uit de fotocollectie: muurschilderingen in Tilburg, gefotografeerd door Maria van der Heyden

4 reacties

Reageren
 1. John | Jun 13, 2024
  dinsdagochtend 18 juni vanaf 10:30 aub John Snelders
 2. Alexander | Oct 10, 2023
  Is er een telefoon nummer beschikbaar om een afspraak te maken  namelijk op de mail wordt niet gereageerd.
 3. Ed | Nov 10, 2022
  Ik wil graag een afspraak maken voor dinsdagochtend a.s. Dan wil ik graag de bevolkingsregisters van Hilvarenbeek van 1815/1820 raadplegen. Arciefnr. 909 inv. nr. 3127-3128.
 4. Berry | Oct 05, 2022
  Jeuuh!!! Goed nieuws. De vlag mag uit. Letterlijk. Of zo'n mooie ballonnenboog bij de ingang.

  Reageren

  Contact en informatie
  sluit Hulp nodig?
  We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
  Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

  sluit Online op dit moment
  chatOnline -
  Stel een vraag