Kijktip: Een Oogje op Brabant

12
22-08-2022
  • Omroep Brabant
  • televisie
  • filmcollectie
  • Stadsmuseum Tilburg
  • uit de beeldcollectie
  • media

Misschien heb je hem dit voorjaar al door enkele Brabantse steden zien rijden: het opvallende gele Volkswagenbusje van het televisieprogramma 'Een Oogje op Brabant'. Achterin het busje stond een groot scherm, waarop historische films werden vertoond. Zo brachten de programmamakers oude films vanuit de archiefdepots naar de levendige stad. 

Tilburgse films op televisie

In Tilburg stond het busje eind juni op de Heuvel en het Stadhuisplein (zie foto). Nieuwsgierige Tilburgers hielden hier even stil om de films te bekijken en deelden hun beleving met de filmploeg van Een Oogje op Brabant. Dit leverde prachtige herinneringen en anekdotes op. Naast deze persoonlijke verhalen geven onder andere Petra Robben (stadsconservator bij Stadsmuseum Tilburg) en Teuntje van de Wouw (projectleider Beeld & Geluid bij Regionaal Archief Tilburg) kort inhoudelijk commentaar bij de Tilburgse historische beelden.

Wanneer is Een Oogje op Brabant te zien?

Een Oogje op Brabant is vanaf 22 augustus om 18.15 uur te zien bij Omroep Brabant (en wordt daarna ieder uur herhaald). Op woensdag 24 augustus en woensdag 31 augustus worden de afleveringen over Tilburg uitgezonden. De andere dagen staan filmbeelden van Breda, Bergen op Zoom en Helmond in het middelpunt. Daarnaast worden films getoond van Brabant in Beelden en het Eye Filmmuseum.

Lees hier meer over Oogje op Brabant.

Terugkijken

Bekijk hieronder de aflevering over Tilburg van woensdag 24 augustus.

Deel II staat onder het fragment.

 

Bekijk hieronder de aflevering over Tilburg van woensdag 31 augustus.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag