#3 Verbouwing Kazernehof: het dak eraf!

7
08-02-2022
  • dakrenovatie
  • verbouwing
  • bibliotheek
  • studiezaal

Dakrenovatie KazernehofNadat alle steigers in januari werden geplaatst rond het gebouw van Regionaal Archief Tilburg, is op 17 januari begonnen met de dakrenovatie fase 1. Daarbij is men aan de kant van de Kazernehof en Huzarenstraat begonnen en werken zo toe richting de Jan Aartestraat. Men hoopt op 23 februari klaar te zijn, want dan start dakrenovatie fase 2. En dat is de voorkant van ons gebouw en de sheddaken van de studiezaal die zich aan de Jan Aartestraat bevinden. Dat betekent dat de steigers en bouwhekken die er nu staan zullen worden uitgebreid naar die plaatsen. Ons hele gebouw is dan helemaal ingepakt, waarbij natuurlijk rekening gehouden is met de ingang en de nooduitgangen. Dat betekent dat we gewoon door kunnen werken en af en toe wat getimmer horen, maar dat mag de werklust niet drukken.

De dakrenovatie bestaat uit het weghalen van de dakpannen met daaronder de oude daklatten en folie als die nog niet was vergaan. Daarvoor in de plaats komt een isolatielaag met daarop folie en daarop de daklatten gevolgd door de oude dakpannen die hergebruikt kunnen worden. Het gevolg is dat het dak als het ware wat dikker wordt, waardoor echter de dakgoten en de nokken niet meer aansluiten. Deze zullen dan vervolgens worden aangepast. Inmiddels zitten we op de helft van fase 1 en over twee weken moet dit af zijn. Ondanks storm Corrie van 31 januari en de bak met regen van afgelopen zondag bleef het gebouw binnenin helemaal droog en trad er geen schade op. Kortom, we zien nu al de verbeteringen.

Volgende week wordt begonnen met de voorbereiding voor het verbeteren van de afwatering in studiezaal en bibliotheek. Daarvoor zal overal tapijt worden gelegd om de vloer te beschermen. Tevens wordt er gezorgd dat de balie in de studiezaal goed beschermd wordt en dat de glazendeur tussen studiezaal en receptie wordt dichtgemaakt, zodat er geen tocht doorheen komt. Dat laatste heeft te maken met de lichtstraten (ramen van de sheddaken) van beide ruimtes die begin maart eruit worden gehaald. Wordt vervolgd.

 

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag