Met filmpjes de website (her)ontdekken

8
13-01-2022
  • micro learning
  • onderzoek
  • zoeken

Hoe zoek je nu precies naar je voorouders of hoe download je een foto? Om iedereen hier een handje bij te helpen ontwikkelde Regionaal Archief Tilburg het afgelopen jaar verschillende leerzame filmpjes. Deze korte filmpjes, ook wel micro learning genoemd, geven binnen een paar minuten duidelijk uitleg over één onderdeel op de website. 

In de afgelopen jaren zijn er steeds meer digitale gegevens op de website van Regionaal Archief Tilburg gezet. Het zoeken naar al deze informatie is soms misschien wat lastig. Zo kregen we vragen over het opzoeken van archiefstukken of het bekijken van extra informatie bij een foto. Om het gebruik van de website te verduidelijken zijn er een zevental filmpjes gemaakt:
- zoek in indexen
- zoek in gescande archieven
- zoek een persoon
- zoek een foto
- zoek een archief
- reserveer een archiefstuk
- zoek een bouwtekening

Ieder filmpje duurt ongeveer drie minuten. Met steekwoorden en duidelijke aanwijzingen leer je in een korte tijd hoe je het beste kunt zoeken.
Bij de uitleg-tab aan de rechterkant van de website vind je links naar filmpjes die bij dat onderdeel van de website horen. (bijvoorbeeld Zoek een foto of geluid of Zoek een persoon)

De hele verzameling filmpjes vind je op ons YouTube kanaal.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag