Dit jaar is het precies een decennium geleden dat de Wiki Midden-Brabant (voorheen Tilburg Wiki) ontwikkeld werd en online ging.
Tien jaar geleden is de Wiki (toen nog: Tilburg Wiki) door Stadsmuseum Tilburg en Regionaal Archief Tilburg ontwikkeld als een informatieplatform over Tilburg. Dat was er eerder niet. Het Tilburgs Lexicon diende als basis voor de Wiki. Er werden in de beginjaren regelmatig ‘Wikiwerkdagen’ georganiseerd. Ook de resultaten van verschillende onderzoeksprojecten zoals ‘Geboren in 1809’ en ‘Twee Eeuwen Tilburgse Textiel’ zijn in de Wiki opgenomen.
Het genealogieproject ‘Geboren in 1809’ – uitgevoerd in 2009- was overigens onze eerste kennismaking met een wiki: In 2009 was het 200 jaar geleden dat Lodewijk Napoleon Tilburg stadsrechten verleende. Om dit heuglijke feit niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, organiseerde Regionaal Archief Tilburg, samen met de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) afdeling ’s-Hertogenbosch-Tilburg, het onderzoeksproject ‘Geboren in 1809’. Voor dit project is er een wikistructuur gemaakt waarin de ca. 60 vrijwilligers hun onderzoeksresultaten konden toevoegen. 
De Wiki is in de loop van de jaren organisch gegroeid. De naam Tilburg Wiki dekte de lading niet meer en is eind 2018 gewijzigd in ‘Wiki Midden-Brabant’. Verschillende heemkundekringen uit de regio zijn de afgelopen jaren actief geworden in de Wiki Midden-Brabant. De aanleiding was in de meeste gevallen de start van een website van Erfgoed op de Kaart. De content van die website is geplaatst in de Wiki Midden-Brabant. Geertruidenberg, Udenhout, Raamsdonksveer en Gilze en Rijen hebben een eigen wiki-portaal, net als TilburgUniversity. Alle portalen en uitgelichte onderwerpen zijn vanaf de hoofdpagina van de wiki snel te vinden. De Wiki Midden-Brabant is – op onze website na- het meest gebruikte medium om historische informatie over Tilburg e.o. te vinden.
Momenteel zijn we bezig met het wikiproject ‘Bevrijd van de Vergetelheid’ om alle oorlogsslachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog een levensbeschrijving én een gezicht te geven. Hoewel het meer dan 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog blijft het belangrijk de slachtoffers te herdenken. Door hun verhaal te vertellen willen we de slachtoffers eren en de herinnering aan hen levend houden. Alle Tilburgse oorlogsslachtoffers zijn opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en we streven er naar van ieder een levensbeschrijving én foto op te nemen.
Kortom: de wiki is door de jaren heen flink veranderd, maar er is al die tijd één constante gebleven in de persoon van Dennis Dekker. Dennis is al vanaf het allereerste begin bij de Wiki betrokken als ondersteuner. Hij begeleidt vrijwilligers en heemkundekringen, lost problemen op, instrueert en adviseert.