Van harte gefeliciteerd vrijwilligers van Regionaal Archief Tilburg !!!

9
19-05-2015
  • Tilburg
  • vrijwilligersorganisatie van het jaar
  • vrijwilligers
  • verkiezing
  • ContourdeTwern
  • 2015


Van harte gefeliciteerd vrijwilligers van Regionaal Archief Tilburg. Jullie zijn één van de drie genomineerden voor Vrijwilligersorganisatie van het jaar 2015 van de gemeente Tilburg.

Binnen Regionaal Archief Tilburg is een grote groep vrijwilligers actief. Eigenlijk zijn ze voor de buitenwereld een beetje onzichtbaar. Daarentegen zijn de resultaten van hun werk heel goed zichtbaar en worden door heel veel mensen gebruikt!

Een grote groep stamboomonderzoekers roemt de website van Regionaal Archief Tilburg omdat er zo ontzettend veel gegevens te vinden zijn. Het lijkt zo vanzelfsprekend dat je je stamboom, zelfs vanuit huis, uit kunt pluizen. Het lijkt heel gewoon dat je ruim 112.000 foto’s kunt bekijken op de website. Duizenden bezoekers per week vinden hun weg naar onze website. Maar achter de schermen wordt er door bijna 80 vrijwilligers op allerlei fronten hard gewerkt om dit mogelijk te maken. De vrijwilligers koppelen de namen van meer dan een miljoen namen aan de scans van de originele akten. Je kunt zo digitaal snuffelen in boeken en registers die soms honderden jaren oud zijn. Zij zorgen voor beschrijvingen bij de foto's, ze maken archiefstukken schoon voordat ze gescand worden, ze vertalen oude teksten en ze ordenen materiaal als bidprentjes en pakken ze zuurvrij in.
                                                                                                                                                       
Wij als organisatie zijn heel trots dat we zo’n grote club zeer toegewijde vrijwilligers hebben.
Onze jongste vrijwilliger is pas 22 geworden en de oudste is geboren in 1928.
Aan het werk op de vrijwilligerskamer op de Kazernehof

In het Brabants Dagblad is zaterdag 16 mei een artikel  verschenen waarin alle genomineerden bekend gemaakt worden aan het publiek. Van 16 mei tot en met 8 juni heeft iedere inwoner van de gemeente Tilburg de gelegenheid om eenmalig zijn/haar stem uit te brengen op de vrijwilliger en vrijwilligersorganisatie van zijn/haar voorkeur. Natuurlijk hopen we op jouw stem die je hier uit kunt brengen.
Laat je waardering blijken en stem ook!

Deze publieksstemmen samen bepalen voor 2/3 deel wie er wint. Het overige deel (1/3) zal door een vakjury verdeeld worden. Uiteindelijk zal de vrijwilliger of organisatie met de meeste stemmen worden uitgeroepen tot  “Vrijwilliger van het jaar 2015” of  “Vrijwilligersorganisatie van het jaar 2015”.
De uitreiking van de Vrijwilligersprijzen 2015 gebeurt tijdens de jaarlijkse VrijwilligersbedankTavond. Deze avond is op vrijdag 19 juni a.s. in de Koepelhal en Wagenmakerij in de Spoorzone in Tilburg en wordt aangeboden door de gemeente Tilburg.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag