Op zoek naar familie in Oosterhout?

0
28-03-2013
  • participatie
  • vrijwilligers
  • stamboomonderzoek
  • Oosterhout
  • genealogie
  • database
  • bevolkingsregisters
Alle namen tellen mee.
Dit is misschien wel het gevoel dat veel mensen hebben als ze stamboomonderzoek doen. Vaak zijn documenten en registers uit het verleden dé schakel naar voorouders. Tientallen vrijwilligers van Regionaal Archief Tilburg werken eraan mee om persoonsnamen uit allerlei documenten en registers samen te brengen in de database van het archief. Dit is een rijke bron geworden voor stamboomonderzoek en familiegeschiedenis, die iedereen gratis kan gebruiken. Het werk dat de vrijwilligers doen is van onschatbare waarde voor diegenen die op zoek zijn naar hun voorouders. Ook de voorouders uit Oosterhout!

Helpende handen gezocht
Heeft u interesse in de inwoners van Oosterhout in het verleden, hun beroepen en samenstelling van de gezinnen? Help dan mee aan het invoeren van alle namen uit oude Oosterhoutse bevolkingsregisters in de database van Regionaal Archief Tilburg. Het werk gaat grotendeels digitaal en kan vanuit huis gedaan worden.'

Informatiebijeenkomst
Kom op donderdag 4 april tussen 18.30 en 20.00 uur naar het Historisch Informatiepunt (HIP) in de bibliotheek van Oosterhout. Namens Regionaal Archief Tilburg ben ik aanwezig en vertel u graag over de bevolkingsregisters van Oosterhout. U hoort dan ook meer over de mogelijkheid  om vanuit huis mee te helpen om nog meer Oosterhoutse namen beschikbaar te maken voor stamboomonderzoek.
Graag tot ziens op donderdag 4 april van 18.30 tot 20.00 uur
Theek 5
Torenplein 8
4901 EC Oosterhout
ans.holman@mommerskwartier.nl

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag