003707 - Echtpaar BOGAERS-SUIJS. Antonius Adrianus BOGAERS werd geboren op 20 aug 1821 te Tilburg en overleed op 10 apr 1883. Hij was de zoon van wollenstoffen fabrikant Gerardus Bogaers en Anna Catharina van den Hout. Hij was van beroep leerlooier, was lid van het kerkbestuur van de parochie ´t Heike, lid van de Vincentiusconferentie en erelid van de H. Familie. Hij trouwde op 29 juli te Tilburg met Ludovica Maria Catharina SUIJS, geboren op 6 mei 1826 te Tilburg, aldaar overleden op 3 feb 1886. Uit dit huwelijk werden geen kinderen geboren. Hij was eigenaar van het 113 ha grote landgoed De Schaapskooi, dat door zijn neef Vincent Bogaers uit de boedel van zijn weduwe gekocht werd voor f 26440,-. De Antoniusstraat is genoemd naar deze Antonius Bogaers, die deze straat in 1881 nog in eigendom had. Na het overlijden van de weduwe Bogaers-Suijs noteert neef Vincent in zijn dagboek "dat het fortuin aanmerkelijk geslonken was; ( ) dat zij steeds een rancune tegen de Familie Bogaers heeft gehad; dat zij de familie zeer ten onrechte onterfd heeft omdat haar praktisch alles van dien kant aangekomen was". - Foto's & Kaarten

Echtpaar BOGAERS-SUIJS. Antonius Adrianus BOGAERS werd geboren op 20 aug 1821 te Tilburg en overleed op 10 apr 1883. Hij was de zoon van wollenstoffen fabrikant Gerardus Bogaers en Anna Catharina van den Hout. Hij was van beroep leerlooier, was lid van het kerkbestuur van de parochie ´t Heike, lid van de Vincentiusconferentie en erelid van de H. Familie. Hij trouwde op 29 juli te Tilburg met Ludovica Maria Catharina SUIJS, geboren op 6 mei 1826 te Tilburg, aldaar overleden op 3 feb 1886. Uit dit huwelijk werden geen kinderen geboren. Hij was eigenaar van het 113 ha grote landgoed De Schaapskooi, dat door zijn neef Vincent Bogaers uit de boedel van zijn weduwe gekocht werd voor f 26440,-. De Antoniusstraat is genoemd naar deze Antonius Bogaers, die deze straat in 1881 nog in eigendom had. Na het overlijden van de weduwe Bogaers-Suijs noteert neef Vincent in zijn dagboek "dat het fortuin aanmerkelijk geslonken was; ( ) dat zij steeds een rancune tegen de Familie Bogaers heeft gehad; dat zij de familie zeer ten onrechte onterfd heeft omdat haar praktisch alles van dien kant aangekomen was".

Fotonummer["003707"]
PlaatsTilburg
Datering vanaf1865
FotograafK.C. Festge
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingEchtpaar BOGAERS-SUIJS. Antonius Adrianus BOGAERS werd geboren op 20 aug 1821 te Tilburg en overleed op 10 apr 1883. Hij was de zoon van wollenstoffen fabrikant Gerardus Bogaers en Anna Catharina van den Hout. Hij was van beroep leerlooier, was lid van het kerkbestuur van de parochie ´t Heike, lid van de Vincentiusconferentie en erelid van de H. Familie. Hij trouwde op 29 juli te Tilburg met Ludovica Maria Catharina SUIJS, geboren op 6 mei 1826 te Tilburg, aldaar overleden op 3 feb 1886. Uit dit huwelijk werden geen kinderen geboren. Hij was eigenaar van het 113 ha grote landgoed De Schaapskooi, dat door zijn neef Vincent Bogaers uit de boedel van zijn weduwe gekocht werd voor f 26440,-. De Antoniusstraat is genoemd naar deze Antonius Bogaers, die deze straat in 1881 nog in eigendom had. Na het overlijden van de weduwe Bogaers-Suijs noteert neef Vincent in zijn dagboek "dat het fortuin aanmerkelijk geslonken was; ( ) dat zij steeds een rancune tegen de Familie Bogaers heeft gehad; dat zij de familie zeer ten onrechte onterfd heeft omdat haar praktisch alles van dien kant aangekomen was".
AnnotatieArnout Bogaers, Memoriaal voor het geslacht Bogaers 1513-1975; bevattende de genealogie en enige historische annotaties. p. 46 e.v. Venlo 1975. 158 pp
Datum

003707 - Echtpaar BOGAERS-SUIJS.  Antonius Adrianus BOGAERS werd geboren op 20 aug 1821 te Tilburg en overleed op 10 apr 1883. Hij was de zoon van wollenstoffen fabrikant Gerardus Bogaers en Anna Catharina van den Hout. Hij was van beroep leerlooier, was lid van het kerkbestuur van de parochie ´t Heike, lid van de Vincentiusconferentie en erelid van de H. Familie. Hij trouwde op 29 juli te Tilburg met Ludovica Maria Catharina SUIJS, geboren op 6 mei 1826 te Tilburg, aldaar overleden op 3 feb 1886. Uit dit huwelijk werden geen kinderen geboren. Hij was eigenaar van het 113 ha grote landgoed De Schaapskooi, dat door zijn neef Vincent Bogaers uit de boedel van zijn weduwe gekocht werd voor f 26440,-. De Antoniusstraat is genoemd naar deze Antonius Bogaers, die deze straat in 1881 nog in eigendom had.  Na het overlijden van de weduwe Bogaers-Suijs noteert neef Vincent in zijn dagboek "dat het fortuin aanmerkelijk geslonken was; ( ) dat zij steeds een rancune tegen de Familie Bogaers heeft gehad; dat zij de familie zeer ten onrechte onterfd heeft omdat haar praktisch alles van dien kant aangekomen was".
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag