820024 - Verrijdbare preekstoel in de kerk Sint-Jansonthoofding te Loon op Zand. Door de verbouwing van de kerk rond 1929, was de pastoor Muré tijdens de preek niet meer te zien vanuit de nieuw aangebouwde dwarsbeuken. Er werd een nieuwe preekstoel besteld bij architect Meylink uit Vught. Deze kon verplaatst worden en werd op een verhoging geplaatst, waardoor de pastoor weer zichtbaar werd voor de eigen parochianen. Inmiddels ziet de preekstoel er wat kleiner uit, de poten zijn ervan afgezaagd. - Foto's & Kaarten

Verrijdbare preekstoel in de kerk Sint-Jansonthoofding te Loon op Zand. Door de verbouwing van de kerk rond 1929, was de pastoor Muré tijdens de preek niet meer te zien vanuit de nieuw aangebouwde dwarsbeuken. Er werd een nieuwe preekstoel besteld bij architect Meylink uit Vught. Deze kon verplaatst worden en werd op een verhoging geplaatst, waardoor de pastoor weer zichtbaar werd voor de eigen parochianen. Inmiddels ziet de preekstoel er wat kleiner uit, de poten zijn ervan afgezaagd.

Fotonummer["820024"]
PlaatsLoon op Zand
Datering vanaf1934
FotograafFotopersbureau Het Zuiden
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingVerrijdbare preekstoel in de kerk Sint-Jansonthoofding te Loon op Zand. Door de verbouwing van de kerk rond 1929, was de pastoor Muré tijdens de preek niet meer te zien vanuit de nieuw aangebouwde dwarsbeuken. Er werd een nieuwe preekstoel besteld bij architect Meylink uit Vught. Deze kon verplaatst worden en werd op een verhoging geplaatst, waardoor de pastoor weer zichtbaar werd voor de eigen parochianen. Inmiddels ziet de preekstoel er wat kleiner uit, de poten zijn ervan afgezaagd.
Datum

820024 - Verrijdbare preekstoel in de kerk Sint-Jansonthoofding te Loon op Zand. Door de verbouwing van de kerk rond 1929, was de pastoor Muré tijdens de preek niet meer te zien vanuit de nieuw aangebouwde dwarsbeuken. Er werd een nieuwe preekstoel besteld bij architect Meylink uit Vught. Deze kon verplaatst worden en werd op een verhoging geplaatst, waardoor de pastoor weer zichtbaar werd voor de eigen parochianen.
Inmiddels ziet de preekstoel er wat kleiner uit, de poten zijn ervan afgezaagd.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag