057800 - Gilze. De Heuvel tijdens de aanleg der keibestrating in 1902. Geheel links een deel van de koperslagerij Sprangers met ernaast de kapel en het St. Jozefklooster. Medio 1869 opende de zusters uit Dongen hier een bewaarschool.en aan het eind van dat jaar bovendien een meisjesschool. Voorbij het klooster de woonhuizen van de gezusters Ermen en G. Smolders, koekfabrikant, die daarachter zijn fabriek had. - Foto's & Kaarten

Gilze. De Heuvel tijdens de aanleg der keibestrating in 1902. Geheel links een deel van de koperslagerij Sprangers met ernaast de kapel en het St. Jozefklooster. Medio 1869 opende de zusters uit Dongen hier een bewaarschool.en aan het eind van dat jaar bovendien een meisjesschool. Voorbij het klooster de woonhuizen van de gezusters Ermen en G. Smolders, koekfabrikant, die daarachter zijn fabriek had.

Fotonummer["057800"]
PlaatsGilze
Straat["Heuvel"]
Datering vanaf1902
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingGilze. De Heuvel tijdens de aanleg der keibestrating in 1902. Geheel links een deel van de koperslagerij Sprangers met ernaast de kapel en het St. Jozefklooster. Medio 1869 opende de zusters uit Dongen hier een bewaarschool.en aan het eind van dat jaar bovendien een meisjesschool. Voorbij het klooster de woonhuizen van de gezusters Ermen en G. Smolders, koekfabrikant, die daarachter zijn fabriek had.
AnnotatieJ.C. de Vet, Van koperslagerij tot installatiebedrijf: in: De Mulder 28 (2007) p. 16-20.
Datum

057800 - Gilze. De Heuvel tijdens de aanleg der keibestrating in 1902. Geheel links een deel van de koperslagerij Sprangers met ernaast de kapel en het St. Jozefklooster. Medio 1869 opende de zusters uit Dongen hier een bewaarschool.en aan het eind van dat jaar bovendien een meisjesschool. Voorbij het klooster de woonhuizen van de gezusters Ermen en G. Smolders, koekfabrikant, die daarachter zijn fabriek had.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag