038590 - Volt. Zuid. Opleidingen. Justeerapparaat ca. 1955/1960, gemaakt door leerlingen van de vakliedenopleiding op verzoek van dr.Grood, destijds neurochirurg aan het St. Elisabeth ziekenhuis. Het apparaat werd gebruikt bij operaties in het hoofd. De pennen links en rechts dienden om het apparaat op het hoofd vast te klemmen. Het gedeelte bovenaande cirkel was verschuifbaar langs die cirkel, om zodoende de juiste invalshoek te bepalen. Bovendien was de hoogte instelbaar zodat een zekere (boor?) diepte kon worden ingesteld. - Foto's & Kaarten

Volt. Zuid. Opleidingen. Justeerapparaat ca. 1955/1960, gemaakt door leerlingen van de vakliedenopleiding op verzoek van dr.Grood, destijds neurochirurg aan het St. Elisabeth ziekenhuis. Het apparaat werd gebruikt bij operaties in het hoofd. De pennen links en rechts dienden om het apparaat op het hoofd vast te klemmen. Het gedeelte bovenaande cirkel was verschuifbaar langs die cirkel, om zodoende de juiste invalshoek te bepalen. Bovendien was de hoogte instelbaar zodat een zekere (boor?) diepte kon worden ingesteld.

Fotonummer["038590"]
PlaatsTilburg
Straat["Voltstraat"]
Datering vanaf1957
FotograafA. de Jong, Volt
Herkomst474 het archief van de n.v. Gloeilampenfabriek 'VOLT' te Tilburg, 1909 - 1999.
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingVolt. Zuid. Opleidingen. Justeerapparaat ca. 1955/1960, gemaakt door leerlingen van de vakliedenopleiding op verzoek van dr.Grood, destijds neurochirurg aan het St. Elisabeth ziekenhuis. Het apparaat werd gebruikt bij operaties in het hoofd. De pennen links en rechts dienden om het apparaat op het hoofd vast te klemmen. Het gedeelte bovenaande cirkel was verschuifbaar langs die cirkel, om zodoende de juiste invalshoek te bepalen. Bovendien was de hoogte instelbaar zodat een zekere (boor?) diepte kon worden ingesteld.
Datum

038590 - Volt. Zuid. Opleidingen. Justeerapparaat ca. 1955/1960, gemaakt door leerlingen van de vakliedenopleiding op verzoek van dr.Grood, destijds neurochirurg aan het St. Elisabeth ziekenhuis. Het apparaat werd gebruikt bij operaties in het hoofd. De pennen links en rechts dienden om het apparaat op het hoofd vast te klemmen. Het gedeelte bovenaande cirkel was verschuifbaar langs die cirkel, om zodoende de juiste invalshoek te bepalen. Bovendien was de hoogte instelbaar zodat een zekere (boor?) diepte kon worden ingesteld.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag