003324 - Koninklijke bezoeken. Op 14 juli 1913 bezochten koningin Wilhelmina en prins Hendrik de Internationale Tentoonstelling van Nijverheid, Handel en Nijverheid. Prins Hendrik was beschermheer van de tentoonstelling. Tijdens het bezoek mocht niemand de zalen bezoeken: er kwam zelfs 'een politiemacht' opdraven om de zalen te ontruimen. Veel later dan gepland, 'omstreeks 14.40 uur' , arriveerde het koninklijk paar in gezelschap van graaf Dumonceau, freule Sloet van Marxveld en jhr. Bijl de Vroe bij de machinehal. Daar bood Netty Daamen een boeket bloemen aan. Het viel de journalist van de Nieuwe Tilburgsche Courant op, dat 'hare majesteit er goed en opgeruimd uit zag, met een gulle lach op het gelaat.' Bij de wandeling door de zalen ging de belangstelling van het koninklijk paar vooral uit naar de stand van de afdeling Tilburg van het Rode Kruis en het Onderwijs Paviljoen. Daar waren enkele leerlingen aanwezig van het 'Doofstommen Instituut' uit St. Michielsgestel. Prins Hendrik was hoogst verbaasd, dat 'een ongelukkige jongen' een juist antwoord gaf op zijn vraag. Wilhelmina kreeg van de firma L.W. van Delft uit Tilburg een poppenwagentje aangeboden voor prinses Juliana en van de Kon. Stoomschoenfabriek A.H. van Schijndel uit Waalwijk een paar zilverlederen kinderschoentjes. Het restaurant was versierd met kostbare Perzische tapijten en de portretten van koning Willem II, koningin-moeder Emma en koningin Wilhelmina. De thee werd er geschonken door mevrouw Van Voorst tot Voorst. Rond vier uur vertrok het koninklijk paar. Tijdens het bezoek waren er concerten van de Nieuwe Koninklijke Harmonie en de liedertafels Souvenir des Montagnards en St. Caecilia. - Foto's & Kaarten

Koninklijke bezoeken. Op 14 juli 1913 bezochten koningin Wilhelmina en prins Hendrik de Internationale Tentoonstelling van Nijverheid, Handel en Nijverheid. Prins Hendrik was beschermheer van de tentoonstelling. Tijdens het bezoek mocht niemand de zalen bezoeken: er kwam zelfs 'een politiemacht' opdraven om de zalen te ontruimen. Veel later dan gepland, 'omstreeks 14.40 uur' , arriveerde het koninklijk paar in gezelschap van graaf Dumonceau, freule Sloet van Marxveld en jhr. Bijl de Vroe bij de machinehal. Daar bood Netty Daamen een boeket bloemen aan. Het viel de journalist van de Nieuwe Tilburgsche Courant op, dat 'hare majesteit er goed en opgeruimd uit zag, met een gulle lach op het gelaat.' Bij de wandeling door de zalen ging de belangstelling van het koninklijk paar vooral uit naar de stand van de afdeling Tilburg van het Rode Kruis en het Onderwijs Paviljoen. Daar waren enkele leerlingen aanwezig van het 'Doofstommen Instituut' uit St. Michielsgestel. Prins Hendrik was hoogst verbaasd, dat 'een ongelukkige jongen' een juist antwoord gaf op zijn vraag. Wilhelmina kreeg van de firma L.W. van Delft uit Tilburg een poppenwagentje aangeboden voor prinses Juliana en van de Kon. Stoomschoenfabriek A.H. van Schijndel uit Waalwijk een paar zilverlederen kinderschoentjes. Het restaurant was versierd met kostbare Perzische tapijten en de portretten van koning Willem II, koningin-moeder Emma en koningin Wilhelmina. De thee werd er geschonken door mevrouw Van Voorst tot Voorst. Rond vier uur vertrok het koninklijk paar. Tijdens het bezoek waren er concerten van de Nieuwe Koninklijke Harmonie en de liedertafels Souvenir des Montagnards en St. Caecilia.

Fotonummer["003324"]
PlaatsTilburg
Datering vanaf04-07-1913
FotograafAdriaan van Beurden
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingKoninklijke bezoeken. Op 14 juli 1913 bezochten koningin Wilhelmina en prins Hendrik de Internationale Tentoonstelling van Nijverheid, Handel en Nijverheid. Prins Hendrik was beschermheer van de tentoonstelling. Tijdens het bezoek mocht niemand de zalen bezoeken: er kwam zelfs 'een politiemacht' opdraven om de zalen te ontruimen. Veel later dan gepland, 'omstreeks 14.40 uur' , arriveerde het koninklijk paar in gezelschap van graaf Dumonceau, freule Sloet van Marxveld en jhr. Bijl de Vroe bij de machinehal. Daar bood Netty Daamen een boeket bloemen aan. Het viel de journalist van de Nieuwe Tilburgsche Courant op, dat 'hare majesteit er goed en opgeruimd uit zag, met een gulle lach op het gelaat.' Bij de wandeling door de zalen ging de belangstelling van het koninklijk paar vooral uit naar de stand van de afdeling Tilburg van het Rode Kruis en het Onderwijs Paviljoen. Daar waren enkele leerlingen aanwezig van het 'Doofstommen Instituut' uit St. Michielsgestel. Prins Hendrik was hoogst verbaasd, dat 'een ongelukkige jongen' een juist antwoord gaf op zijn vraag. Wilhelmina kreeg van de firma L.W. van Delft uit Tilburg een poppenwagentje aangeboden voor prinses Juliana en van de Kon. Stoomschoenfabriek A.H. van Schijndel uit Waalwijk een paar zilverlederen kinderschoentjes. Het restaurant was versierd met kostbare Perzische tapijten en de portretten van koning Willem II, koningin-moeder Emma en koningin Wilhelmina. De thee werd er geschonken door mevrouw Van Voorst tot Voorst. Rond vier uur vertrok het koninklijk paar. Tijdens het bezoek waren er concerten van de Nieuwe Koninklijke Harmonie en de liedertafels Souvenir des Montagnards en St. Caecilia.
AnnotatieNTC 14.7.1913.
Datum

003324 - Koninklijke bezoeken. Op 14 juli 1913 bezochten koningin Wilhelmina en prins Hendrik de Internationale Tentoonstelling van Nijverheid, Handel en Nijverheid. Prins Hendrik was beschermheer van de tentoonstelling. Tijdens het bezoek mocht niemand de zalen bezoeken: er kwam zelfs 'een politiemacht' opdraven om de zalen te ontruimen. Veel later dan gepland, 'omstreeks 14.40 uur' , arriveerde het koninklijk paar in gezelschap van graaf Dumonceau, freule Sloet van Marxveld en jhr. Bijl de Vroe bij de machinehal. Daar bood Netty Daamen een boeket bloemen aan. Het viel de journalist van de Nieuwe Tilburgsche Courant op, dat 'hare majesteit er goed en opgeruimd uit zag, met een gulle lach op het gelaat.' Bij de wandeling door de zalen ging de belangstelling van het koninklijk paar vooral uit naar de stand van de afdeling Tilburg van het Rode Kruis en het Onderwijs Paviljoen. Daar waren enkele leerlingen aanwezig van het 'Doofstommen Instituut' uit St. Michielsgestel. Prins Hendrik was hoogst verbaasd, dat 'een ongelukkige jongen' een juist antwoord gaf op zijn vraag. Wilhelmina kreeg van de firma L.W. van Delft uit Tilburg een poppenwagentje aangeboden voor prinses Juliana en van de Kon. Stoomschoenfabriek A.H. van Schijndel uit Waalwijk een paar zilverlederen kinderschoentjes. Het restaurant was versierd met kostbare Perzische tapijten en de portretten van koning Willem II, koningin-moeder Emma en koningin Wilhelmina. De thee werd er geschonken door mevrouw Van Voorst tot Voorst. Rond vier uur vertrok het koninklijk paar. Tijdens het bezoek waren er concerten van de Nieuwe Koninklijke Harmonie en de liedertafels Souvenir des Montagnards en St. Caecilia.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag