604305 - D´n Atelier, maandblad. Het personeelsblad van de hoofdwerkplaats van de NS te Tilburg. Op deze voorpagina is een foto afgebeeld van de Tongerlose Hoef. De Norbertijnen kloosterorde stichtte rond 1130 een abdij en aan het einde van de twaalfde eeuw kregen de Norbertijnen de geestelijke zorg over de zieken van Tilburg en omgeving. Volgens overleveringen zou de Tongelose Hoef in die tijd tot verblijf van de kloosterlingen gediend hebben. De Tongerlose Hoef zoals wij die kennen in zijn 17e eeuwse vorm, is gelegen aan de Reitse Hoevenstraat waaraan ook de vroegere bezittingen lagen zoals 'Den Oliemeulen' en de 'Bisschopshoef'. Bijzonderheid: aan de zuidzijde van het woongedeelte van de Tongerlose Hoef was een ovaalvormig veelkleurig glas zonder lood aangebracht. De voorstelling was waarschijnlijk het wapen van de moeder abdij van Tongerlo (België). De ouderdom van de Tongerlose Hoef kan worden opgemaakt uit het feit dat de kunst van het branden van meer kleurig glas sinds eeuwen niet meer wordt toegepast. In 1967 heeft het Tilburgs Studentecorps de Tongerlose Hoef aangekocht. - Foto's & Kaarten

D´n Atelier, maandblad. Het personeelsblad van de hoofdwerkplaats van de NS te Tilburg. Op deze voorpagina is een foto afgebeeld van de Tongerlose Hoef. De Norbertijnen kloosterorde stichtte rond 1130 een abdij en aan het einde van de twaalfde eeuw kregen de Norbertijnen de geestelijke zorg over de zieken van Tilburg en omgeving. Volgens overleveringen zou de Tongelose Hoef in die tijd tot verblijf van de kloosterlingen gediend hebben. De Tongerlose Hoef zoals wij die kennen in zijn 17e eeuwse vorm, is gelegen aan de Reitse Hoevenstraat waaraan ook de vroegere bezittingen lagen zoals 'Den Oliemeulen' en de 'Bisschopshoef'. Bijzonderheid: aan de zuidzijde van het woongedeelte van de Tongerlose Hoef was een ovaalvormig veelkleurig glas zonder lood aangebracht. De voorstelling was waarschijnlijk het wapen van de moeder abdij van Tongerlo (België). De ouderdom van de Tongerlose Hoef kan worden opgemaakt uit het feit dat de kunst van het branden van meer kleurig glas sinds eeuwen niet meer wordt toegepast. In 1967 heeft het Tilburgs Studentecorps de Tongerlose Hoef aangekocht.

Fotonummer["604305"]
PlaatsTilburg
Datering vanaf01-06-1967
Uiterlijke vormdocument
OmschrijvingD´n Atelier, maandblad. Het personeelsblad van de hoofdwerkplaats van de NS te Tilburg. Op deze voorpagina is een foto afgebeeld van de Tongerlose Hoef. De Norbertijnen kloosterorde stichtte rond 1130 een abdij en aan het einde van de twaalfde eeuw kregen de Norbertijnen de geestelijke zorg over de zieken van Tilburg en omgeving. Volgens overleveringen zou de Tongelose Hoef in die tijd tot verblijf van de kloosterlingen gediend hebben. De Tongerlose Hoef zoals wij die kennen in zijn 17e eeuwse vorm, is gelegen aan de Reitse Hoevenstraat waaraan ook de vroegere bezittingen lagen zoals 'Den Oliemeulen' en de 'Bisschopshoef'. Bijzonderheid: aan de zuidzijde van het woongedeelte van de Tongerlose Hoef was een ovaalvormig veelkleurig glas zonder lood aangebracht. De voorstelling was waarschijnlijk het wapen van de moeder abdij van Tongerlo (België). De ouderdom van de Tongerlose Hoef kan worden opgemaakt uit het feit dat de kunst van het branden van meer kleurig glas sinds eeuwen niet meer wordt toegepast. In 1967 heeft het Tilburgs Studentecorps de Tongerlose Hoef aangekocht.
Datum

604305 - D´n Atelier, maandblad.  Het personeelsblad van de hoofdwerkplaats van de NS te Tilburg. Op deze voorpagina is een foto afgebeeld van de Tongerlose Hoef. 
De Norbertijnen kloosterorde stichtte rond 1130 een abdij en aan het einde van de twaalfde eeuw kregen de Norbertijnen de geestelijke zorg over de zieken van Tilburg en omgeving. Volgens overleveringen zou de Tongelose Hoef in die tijd tot verblijf van de kloosterlingen gediend hebben. 
De Tongerlose Hoef zoals wij die kennen in zijn 17e eeuwse vorm, is gelegen aan de Reitse Hoevenstraat waaraan ook de vroegere bezittingen lagen zoals 'Den Oliemeulen' en de 'Bisschopshoef'. 
Bijzonderheid: aan de zuidzijde van het woongedeelte van de Tongerlose Hoef was een ovaalvormig veelkleurig glas zonder lood aangebracht. De voorstelling was waarschijnlijk het wapen van de moeder abdij van Tongerlo (België). De ouderdom van de Tongerlose Hoef kan worden opgemaakt uit het feit dat de kunst van het branden van meer kleurig glas sinds eeuwen niet meer wordt toegepast. In 1967 heeft het Tilburgs Studentecorps de Tongerlose Hoef aangekocht.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag