002984 - Wilhelminapark met rechts achter de mannen op het bankje de Wilhelminaboom. Reeds in maart 1898 werd een commissie opgericht ter viering van het kroningsfeest in september. Op 12 september bestonden de feestelijkheden uit een historische optocht, een kindercantate, de plaatsing van een boom in het Wilhelminapark en 's-avonds een vuurwerk in het voornoemde park. Tijdens de optocht werd gestopt bij het Wilhelminapark om daar de 'Wilhelminalinde' te planten die was uitgezocht door de leden van de plaatselijke afdeling van de 'Maatschappij van Tuin- en Plantkunde'. Bij het planten waren leden van de vereniging aanwezig naast het college van B. &. W., de raadsleden en 'de bereden deelnemers' aan de historische optocht. De eerste spade werd in de grond gestoken door de burgemeester de gekleed was als kamerlid. Na het planten riepen de deelnemers spontaan 'leve koningin Wilhelmina', waarna de historische optocht verder trok. Overigens werd de eerste boom in het park geplant op donderdag 17 maart 1898 door de oudste Tilburger, de 96-jarige H. Wilborts. - Foto's & Kaarten

Wilhelminapark met rechts achter de mannen op het bankje de Wilhelminaboom. Reeds in maart 1898 werd een commissie opgericht ter viering van het kroningsfeest in september. Op 12 september bestonden de feestelijkheden uit een historische optocht, een kindercantate, de plaatsing van een boom in het Wilhelminapark en 's-avonds een vuurwerk in het voornoemde park. Tijdens de optocht werd gestopt bij het Wilhelminapark om daar de 'Wilhelminalinde' te planten die was uitgezocht door de leden van de plaatselijke afdeling van de 'Maatschappij van Tuin- en Plantkunde'. Bij het planten waren leden van de vereniging aanwezig naast het college van B. &. W., de raadsleden en 'de bereden deelnemers' aan de historische optocht. De eerste spade werd in de grond gestoken door de burgemeester de gekleed was als kamerlid. Na het planten riepen de deelnemers spontaan 'leve koningin Wilhelmina', waarna de historische optocht verder trok. Overigens werd de eerste boom in het park geplant op donderdag 17 maart 1898 door de oudste Tilburger, de 96-jarige H. Wilborts.

Fotonummer["002984"]
PlaatsTilburg
Straat["Wilhelminapark"]
WijkGasthuisstraat
Datering vanaf1923
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingWilhelminapark met rechts achter de mannen op het bankje de Wilhelminaboom. Reeds in maart 1898 werd een commissie opgericht ter viering van het kroningsfeest in september. Op 12 september bestonden de feestelijkheden uit een historische optocht, een kindercantate, de plaatsing van een boom in het Wilhelminapark en 's-avonds een vuurwerk in het voornoemde park. Tijdens de optocht werd gestopt bij het Wilhelminapark om daar de 'Wilhelminalinde' te planten die was uitgezocht door de leden van de plaatselijke afdeling van de 'Maatschappij van Tuin- en Plantkunde'. Bij het planten waren leden van de vereniging aanwezig naast het college van B. &. W., de raadsleden en 'de bereden deelnemers' aan de historische optocht. De eerste spade werd in de grond gestoken door de burgemeester de gekleed was als kamerlid. Na het planten riepen de deelnemers spontaan 'leve koningin Wilhelmina', waarna de historische optocht verder trok. Overigens werd de eerste boom in het park geplant op donderdag 17 maart 1898 door de oudste Tilburger, de 96-jarige H. Wilborts.
AnnotatieNTC 3.3.1898, 20.3.1898, 12.9.1898.
Datum

002984 - Wilhelminapark met rechts achter de mannen op het bankje de Wilhelminaboom. Reeds in maart 1898 werd een commissie opgericht ter viering van het kroningsfeest in september. Op 12 september bestonden de feestelijkheden uit een historische optocht, een kindercantate, de plaatsing van een boom in het Wilhelminapark en 's-avonds een vuurwerk in het voornoemde park.   Tijdens de optocht werd gestopt bij het Wilhelminapark om daar de 'Wilhelminalinde' te planten die was uitgezocht door de leden van de plaatselijke afdeling van de 'Maatschappij van Tuin- en Plantkunde'. Bij het planten waren leden van de vereniging aanwezig naast het college van B. &. W., de raadsleden en 'de bereden deelnemers' aan de historische optocht. De eerste spade werd in de grond gestoken door de burgemeester de gekleed was als kamerlid. Na het planten riepen de deelnemers spontaan 'leve koningin Wilhelmina', waarna de historische optocht verder trok. Overigens werd de eerste boom in het park geplant op donderdag 17 maart 1898 door de oudste Tilburger, de 96-jarige H. Wilborts.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag