038951 - Volt. Zuid. Chemische Afdeling. Chemisch Laboratorium. In de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 maart 1959 brak brand uit in een van de laboratorium tafels waaronder zich in een kastje kleine hoeveelheden wasbenzine en petroleum bevonden. De rookontwikkeling was enorm zodat de bedrijfsbrandweer zuurstofmaskers en de gemeentebrandweer persluchtmaskers moesten gebruiken. Binnen het uur was de brand geblust. Uit voorzorg had men in de juist daaronder gelegen Sip ruimte van de gereedschapmakerij dekzijlen over de kostbare machines gehangen zodat deze geen schade opliepen. De brand werd ontdekt door 2 ploegenwerkers uit de afd. Metaalwaren om 2 uur ´s nachts. - Foto's & Kaarten

Volt. Zuid. Chemische Afdeling. Chemisch Laboratorium. In de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 maart 1959 brak brand uit in een van de laboratorium tafels waaronder zich in een kastje kleine hoeveelheden wasbenzine en petroleum bevonden. De rookontwikkeling was enorm zodat de bedrijfsbrandweer zuurstofmaskers en de gemeentebrandweer persluchtmaskers moesten gebruiken. Binnen het uur was de brand geblust. Uit voorzorg had men in de juist daaronder gelegen Sip ruimte van de gereedschapmakerij dekzijlen over de kostbare machines gehangen zodat deze geen schade opliepen. De brand werd ontdekt door 2 ploegenwerkers uit de afd. Metaalwaren om 2 uur ´s nachts.

Fotonummer["038951"]
PlaatsTilburg
Straat["Voltstraat"]
Datering vanaf05-03-1959
FotograafA. de Jong, Volt
Herkomst474 het archief van de n.v. Gloeilampenfabriek 'VOLT' te Tilburg, 1909 - 1999.
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingVolt. Zuid. Chemische Afdeling. Chemisch Laboratorium. In de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 maart 1959 brak brand uit in een van de laboratorium tafels waaronder zich in een kastje kleine hoeveelheden wasbenzine en petroleum bevonden. De rookontwikkeling was enorm zodat de bedrijfsbrandweer zuurstofmaskers en de gemeentebrandweer persluchtmaskers moesten gebruiken. Binnen het uur was de brand geblust. Uit voorzorg had men in de juist daaronder gelegen Sip ruimte van de gereedschapmakerij dekzijlen over de kostbare machines gehangen zodat deze geen schade opliepen. De brand werd ontdekt door 2 ploegenwerkers uit de afd. Metaalwaren om 2 uur ´s nachts.
AnnotatieVoltcontact maart 1959.
Datum

038951 - Volt. Zuid. Chemische Afdeling. Chemisch Laboratorium. In de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 maart 1959 brak brand uit in een van de laboratorium tafels waaronder zich in een kastje kleine hoeveelheden wasbenzine en petroleum bevonden. De rookontwikkeling was enorm zodat de bedrijfsbrandweer zuurstofmaskers en de gemeentebrandweer persluchtmaskers moesten gebruiken. Binnen het uur was de brand geblust. Uit voorzorg had men in de juist daaronder gelegen Sip ruimte van de gereedschapmakerij dekzijlen over de kostbare machines gehangen zodat deze geen schade opliepen. De brand werd ontdekt door 2 ploegenwerkers uit de afd. Metaalwaren om 2 uur ´s nachts.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag